Σε διαθεσιμότητα 29 γερμανοί αστυνομικοί για ναζιστικά μηνύματα

Σε διαθεσιμότητα 29 γερμανοί αστυνομικοί για ναζιστικά μηνύματα

Οι Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ανακοίνωσαν ότι 29 αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω επίδειξης φιλοναζιστικής συμπεριφοράς, καθώς αντάλλαξαν μεταξύ τους φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ και ανήρτησαν στα κινητά τηλέφωνα τους εικόνες που παρουσιάζουν πρόσφυγες σε θαλάμους αερίων. «Είμαι σοκαρισμένος και ντροπιασμένος, είναι δύσκολο να βρω λόγια», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Έσσεν, όπου εργάζονταν οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ανακοίνωσαν ότι 29 αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω επίδειξης φιλοναζιστικής συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι αντάλλασσαν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ αλλά και «πειραγμένες» φωτογραφίες που παρουσίαζαν πρόσφυγες σε θαλάμους αερίων.

Παράλληλα, κατηγορούνται ότι επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω chatrooms όπου αντάλλασσαν σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα, που είναι απαγορευμένα από το Σύνταγμα της Γερμανίας. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Χέρμπερτ Ρόιλ, έκανε λόγο για «ντροπιαστικό γεγονός για την αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι από τους 29 αστυνομικούς πρόκειται να κατηγορηθούν για διάδοση της ναζιστικής προπαγάνδας, αλλά και για κήρυγμα μίσους και ενδέχεται να απολυθούν. Κάποιοι άλλοι κατηγορούνται για το ότι δεν ανέφεραν τους συναδέλφους τους, ενώ είχαν υποπέσει στην αντίληψη τους τα περιστατικά.

«Είμαι σοκαρισμένος και ντροπιασμένος, είναι δύσκολο να βρω λόγια», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Έσσεν, Γρανκ Ρίχτερ, σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό. Την ίδια στιγμή, Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν συνταξιούχο αστυνομικό που φέρεται να έστελνε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα, υπογράφοντας ως μέλος νεοναζιστικής οργάνωσης, σε μέλη της κοινότητας προσφύγων και μεταναστών.

 

Πηγή:thepressproject.gr

37

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση