18.09.2020: Μεγαλειώδης η αντιφασιστική διαδήλωση – Ο κόσμος της αλληλεγγύης και της αντίστασης, του αντιφασισμού μίλησε!

18.09.2020: Μεγαλειώδης η αντιφασιστική διαδήλωση – Ο κόσμος της αλληλεγγύης και της αντίστασης, του αντιφασισμού μίλησε!

Μαζική και με αγωνιστικό παλμό η αντιφασιστική διαδήλωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι δρόμοι από το Κερατσίνι ως τον Πειραιά πλημμύρισαν με χιλιάδες ανθρώπους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα: οι ναζί βαθιά στη φυλακή και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Φέτος έγιναν διαδηλώσεις σε πάνω από 10 πόλεις πανελλαδικά (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Άρτα, Πύργος, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Πρέβεζα).

Για πολλά χρόνια οι ναζί, βγαλμένοι από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας, δρούσαν όχι απλά με την ανοχή αλλά και με την αρωγή κράτους – αστυνομίας. Ειδικά με την άνοδο του κινήματος το 2008-2013, κινήματος που αντιστάθηκε στη λιτότητα των μνημονίων, στον αυταρχισμό και στην καταστολή, πήραν λευκή επιταγή από το σύστημα, από ανώτερα πολιτικά στελέχη, προωθήθηκαν σθεναρά από τα συστημικά ΜΜΕ και εν τέλει το 2012 μπήκαν και στο κοινοβούλιο, απολαμβάνοντας ασυλία αλλά και τεράστιες οικονομικές απολαβές. Προνόμια που χρησιμοποίησαν στο έπακρο για να κλιμακώσουν τις δράσεις μίσους τους, απέναντι σε αντιφασίστες αγωνιστές, μετανάστες, συνδικαλιστές, LGBT άτομα, απλούς ανθρώπους.

Όλα συντονισμένα, με απόλυτη στρατιωτική πειθαρχία στην ηγεσία και πλήρη τήρηση της ιεραρχίας. Τρομοκράτησαν, τραυμάτισαν, δολοφόνησαν.

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, όπως πάντα με εντολή της ηγεσίας. Το κίνημα απάντησε άμεσα, οι δρόμοι γέμισαν από ένα ποτάμι κόσμου, που είπε ΩΣ ΕΔΩ. Οι μαζικές κι ενωτικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση Σαμαρά, μέσω του Δένδια, να βγάλει τις υποθέσεις απ’το συρτάρι, να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε δίκη. Μια δίκη που κράτησε 5,5 χρόνια, με τους άμεσα εμπλεκόμενους, κατήγορους και πολιτική αγωγή να έχουν επιδείξει πρωτόγνωρη συνέπεια, συνέχεια και κυρίως αντοχή. Η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου, η μάνα μας, το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, μέχρι τέλους. Όπως είπε η ίδια: «Τον Παύλο δεν θα τον φέρω πίσω, παλεύω για να σωθούν άλλα παιδιά».

Η χθεσινή πορεία ήταν απλά ο προπομπός για τις 7 του Οκτώβρη στο Εφετείο. Να γίνει μαζική απεργία σε όλους τους εργασιακούς χώρους (ήδη πολλά σωματεία α’βάθμια & β’βάθμια έχουν αποφασίσει απεργίες ή στάσεις εργασίας) και ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Η χθεσινή πορεία έστειλε σε κάθε κατεύθυνση την προειδοποίηση της κοινωνίας: μην τολμήσετε να τους ρίξετε στα μαλακά. Μην τολμήσετε!

Το επόμενο ραντεβού μας στις 7 Οκτώβρη 10 π.μ. στο Εφετείο και όπου αλλού χρειαστεί. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε. Βαθιά στη φυλακή οι νεοναζί. Ποτέ ξανά φασισμός!

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»

81

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση