Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Γερμανία για αποσυμφόρηση των νησιών!

Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Γερμανία για αποσυμφόρηση των νησιών!

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή σε όλη τη Γερμανία, απαιτώντας από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους μετανάστες που έχουν «κολλήσει» στην Ελλάδα, ειδικά μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ Μόριας.

Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο, ενώ 2.000 ακόμα διαδήλωσαν στην Κολωνία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρώσεων ήταν «Αρκετά, έχουμε χώρο», με τους Γερμανούς να σηκώνουν πανό με μηνύματα που έγραφαν: «Εκκενώστε τα ελληνικά στρατόπεδα τώρα!», «Ανθρωπότητα πρώτα» και «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα».

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μεταφερθούν 1.553 μετανάστες, δηλαδή 408 οικογένειες με παιδιά, από διάφορα ελληνικά νησιά που έχουν ήδη λάβει προστατευόμενο καθεστώς στην Ελλάδα.

Οι διαδηλωτές σήμερα, ωστόσο, ζήτησαν από τη Γερμανία να κάνει περισσότερα και επίση να εξασφαλιστεί πως η κυβέρνηση δεν θα μπλοκάρει ανεξάρτητες κρατικές ή δημοτικές προσπάθειες να δεχθούν οι ίδιοι πρόσφυγες.

Πηγή: stonisi.gr

30

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση