Teleperformance Φιλιππίνων: Οι εργαζόμενοι κοιμούνται εντός εταιρείας και στα πατώματα

Teleperformance Φιλιππίνων: Οι εργαζόμενοι κοιμούνται εντός εταιρείας και στα πατώματα

Η «best place to work» εταιρεία τηλεφωνικών κέντρων, όπως αυτοδιαφημίζεται, η Teleperfomance, που έδειξε κι εδώ στη χώρα μας -εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού- πως δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή μπροστά στην κερδοφορία της, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), στις Φιλιππίνες, εφαρμόζει ανάλογες αντεργατικές πρακτικές, αν όχι χειρότερες, έχοντας τους εργαζόμενους να κοιμούνται εντός της εταιρείας, στα πατώματα και όπου αλλού και μάλιστα όλα αυτά εν μέσω έξαρσης πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα αλλά και σε μια σειρά από χώρες τα κτήριά της ήταν υγειονομικές βόμβες με τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Μάλιστα, προκειμένου να συνεχίσει την τρομοκρατεί τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, ζήτησε επιπλέον να βάλει κάμερες στα σπίτια των εργαζόμενων για να παρακολουθεί αν γίνεται σωστά η δουλειά.

«Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας οι εργοδότες για το μόνο που πραγματικά ενδιαφέρονται είναι για τα κέρδη τους και όχι για την υγεία και την ασφάλειά μας. Η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες είναι τεράστια. Απέναντι στην επίθεση αυτή οι εργαζόμενοι απαντάμε με όπλο μας την αλληλεγγύη. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι παλεύουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα στις επιδιώξεις των καπιταλιστών και στις πολιτικές που τους στηρίζουν. Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας», σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση για τις απάνθρωπες συνθήκες στην Teleperformance Φιλιππίνων το ΣΕΤΗΠ.

 

Πηγή:ergasianet.gr

 

49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση