Η ελληνική underground σκηνή ενώνεται και συγκεντρώνει χρήματα για τους πρόσφυγες της Μόριας

Η ελληνική underground σκηνή ενώνεται και συγκεντρώνει χρήματα για τους πρόσφυγες της Μόριας

Στηρίξτε την πρωτοβουλία της ομάδας Unity. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για εκείνους που έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας.

Μία νέα πρωτοβουλία από περισσότερα από 150 σχήματα του ελληνικού underground ξεκίνησε σήμερα με απώτερο σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και αγαθών για τις ανάγκες των προσφύγων από την καταστροφή της Μόριας.

Η ομάδα Unity αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν 160 τραγούδια από εγχώριους καλλιτέχνες από όλα τα μουσικά είδη.  Σχήματα Rock και alternative, garage, stoner και hip hop ενώνουν τις δυνάμεις τους με απώτερο σκοπό την ανακούφιση εκείνων που βιώνουν την απελπισία από την καταστροφή της Μόριας και την ακραία πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Εκτός από την εντυπωσιακή μουσική συλλογή, στις σελίδες της πρωτοβουλίας μπορείτε να αγοράσετε merch πάντα με τον ίδιο σκοπό.

♦Στηρίξτε την πρωτοβουλία πατώντας στον σύνδεσμο ΕΔΩ 

♦Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες: Bandcamp –  Facebook Instagram

UNITY – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Μόριας

UNITY vol 1 – IN SOLIDARITY WITH THE REFUGEES OF MORIA CAMP

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που το «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης» της Μόριας (Λέσβος) τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι 13000 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί -ό αριθμός που γνωστοποιήθηκε- έμειναν μέσα σε λίγες στιγμές, χωρίς κατάλυμα και χωρίς κάποια από τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους αγαθά. Η ανάγκη να δράσουμε άμεσα είναι επιτακτική!

Είμαστε η UNITY. Μία ομάδα ατόμων, που δεν έχει σημασία να κατονομαστούν, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 160 τραγούδια από ισάρριθμους εγχώριους καλλιτέχνες που θέλησαν να στηρίξουν την ενέργεια, συνθέτοντας με αυτά μια πρωτοφανή ψηφιακή συλλογή, με μουσικές από όλα τα είδη. Η συλλογή αυτή διατίθεται προς πώληση στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω της πλατφόρμας του bandcamp. Ταυτόχρονα διατίθενται προς πώληση και άλλα αντικείμενα, όπως T-shirts, pins, stickers και signed prints, έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε εσείς το ύψος της συνεισφοράς σας.

Τα έσοδα του εγχειρήματος θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών, βάσει των οδηγιών της Attika Human Support αλλά και άλλων αλληλέγγυων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσο συντομότερα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσόν, τόσο πιο άμεσα θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που είναι η αγορά και η αποστολή των αγαθών. Το ποσόν που θα συγκεντρωθεί και τα αγαθά που θα αγοραστούν θα γνωστοποιηθούν και θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία. Όπως είναι αντιληπτό, κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.

We stand in solidarity with refugees and immigrants.
We stand united.

UNITY vol 1 – IN SOLIDARITY WITH THE REFUGEES OF MORIA CAMP

On September 9, 2020, the refugee retention center in Moria, Lesvos, was burned to t]he ground, leaving 13,000 people without shelter. While the procedure of their relocation is currently underway by the Greek state, the shortage of basic goods is desperately great, and the need to act is immediate.

Enter UNITY, a unique, genre-transcending compilation, featuring no less than 160 songs from 160 Greek artists, who wanted to express their direct support and solidarity. The compilation is streaming now on Bandcamp, and can be downloaded for 5€, or with a “pay what you want” option. A variety of quality merch, like t-shirts, pins, stickers, signed prints and bundles is also available, so that you’re able to decide the size of the contribution you can make.

All revenue will be used for the supply of basic goods, according to the official guidelines of Attika Human Support, and other solidarity groups operating in the area. The sooner the amount is summed, the more immediate the supplying procedure will be. Please, contribute with the amount you can — all help is important.

The time has come to show the power of music, and what it can achieve for those in need. Only together we can bring change.

We stand in solidarity with refugees and immigrants.
We stand united.

 

Πηγή:efsyn.gr

722

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση