Απαίτησαν 15 μαθητές ανά αίθουσα για την προστασία της υγείας τους

Απαίτησαν 15 μαθητές ανά αίθουσα για την προστασία της υγείας τους

Δυναμική κινητοποίηση διεκδικώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας τους πραγματοποίησαν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης, ύστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

Η συμμετοχή ήταν μαζική από δεκάδες σχολεία που τελούν υπό κατάληψη απαιτώντας: Όριο 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, όχι κάμερες στα σχολεία, να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα. Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές. Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Στο πλευρό των μαθητών ήταν φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συγκέντρωση έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου και με συνθήματα όπως «Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στα αυγά μας, είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας», «Δισεκατομμύρια δώσαν για το ΝΑΤΟ και για τα σχολεία δεν υπάρχει φράγκο», «χωρίς καθηγητές σε αίθουσες κλουβιά αυτό δεν είναι μέτρο είναι μια τρολιά», «ούτε στα σχολεία, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» πορεύτηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής στο παρκάκι έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης για τον παραπέρα συντονισμό του αγώνα. Τη στήριξή τους εκφράζουν, με τη συμμετοχή στη συνεδρίαση, εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές.

Με την κινητοποίησή τους οι μαθητές έδωσαν αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής που κινήθηκε μέσω της Εισαγγελίας Ανηλίκων και της αστυνομίας, αλλά και σε όσους προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους και να τον μετατρέψουν σε βολικό «αντίπαλο» για την κυβέρνηση, κάνοντας τη λαθροχειρία να προβάλλουν ως μοναδικό αίτημα των μαθητών την αντίθεση στη χρήση της μάσκας.

«Στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τους αγώνες των παιδιών μας που δεν ανέχονται τα δεκάδες κενά και ελλείψεις στα σχολεία τους. Οι αγώνες τους, μαζί με τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς και τις Ενώσεις Γονέων, αποτελούν σήμερα ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας», σημειώνει σε ψήφισμά της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή:902.gr

27

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση