Αντιμέτωπος με ισόβια ο 17χρονος ακροδεξιός δολοφόνος στο Ουισκόνσιν

Αντιμέτωπος με ισόβια ο 17χρονος ακροδεξιός δολοφόνος στο Ουισκόνσιν

Ανέβηκε εκ νέου το θερμόμετρο στο Ουισκόνσιν, καθώς ξεκίνησε η δίκη του 17χρονου ακροδεξιού Κάιλ Ρίτενχαους, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές τον Αύγουστο, λίγες ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς στην Κενόσα.

Ο 17χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στο Ιλινόι στις 25 Αυγούστου και σήμερα επέστρεψε στο Γουισκόνσιν όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες που μπορεί να επιφέρουν και την ισόβια ποινή.

Ο δικηγόρος του Ρίτενχαους, Τζον Πιρς, δήλωσε ότι σκοπεύει να παλέψει την έκδοση του πελάτη του στο Ουισκόνσιν, ενώ ο δικαστής Πολ Νόβακ έδωσε στην υπεράσπιση 14 ημέρες ώστε να μελετήσει την υπόθεση και να προετοιμάσει την τακτική της. Ο Πιρς ζήτησε έναν μήνα, όμως το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Ο Ρίτενχαους παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας Zoom, ενώ δεν είπε κουβέντα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν τον Ρίτερνχαους για λευκή τρομοκρατία, καταγγέλλοντας ότι και μόνο η παρουσία του με αυτόματο όπλο στους δρόμους έφερε ως αποτέλεσμα τις μεγάλες διαμαρτυρίες στην Κενόσα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 17χρονος σκότωσε τον 36χρονο Τζόζεφ Ρόζενμπαουμ, ο οποίος προσπάθησε να του πάρει το όπλο. Μετά από τη μάχη διαδηλωτές κατέγραψαν τον Ρίτενχαους να φωνάζει «μόλις σκότωσαν κάποιον».

Μετά από αυτές τις φωνές ο δολοφόνος σκόνταψε και έπεσε στον δρόμο. Εκείνη τη στιγμή ο 26χρονος Αντονι Χούμπερ τον χτύπησε και προσπάθησε να κλωτσήσει το όπλο μακριά. Ο Ρίτενχαους άνοιξε εκ νέου πυρ σκοτώνοντας τον 26χρονο και τραυματίζοντας τον Γκέιτζ Γκρόσκροιτζ.

Οι φόνοι σημειώθηκαν δύο ημέρες αφού λευκοί αστυνομικοί της Κενόσα πυροβόλησαν τον Τζέικομπ Μπλέικ επτά φορές στην πλάτη αφήνοντάς τον παράλυτο και βάζοντας εκ νέου φωτιά στο κίνημα Black Lives Matter που κυριαρχεί στις ΗΠΑ εδώ και περίπου επτά μήνες.

 

Πηγή:efsyn.gr

45

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση