#TrumpHasCovid Με κορονοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ, μπαίνει σε καραντίνα

#TrumpHasCovid Με κορονοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ, μπαίνει σε καραντίνα

Θετικός στον κορονοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα μέσω Twitter. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπαίνει σε καραντίνα σε μία κρίσιμη περίοδο, λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές.

 

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι εκείνος και η Μελάνια μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς η στενή συνεργάτιδά του, Χόουπ Χικς έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, αν και σε συνέντευξή του στο Fox News είχε δηλώσει πως δεν είναι σίγουρος αν θα χρειαζόταν να τεθεί σε καραντίνα.

Η Χόουπ Χιξ, μέλος του στενού κύκλου των συνεργατών του Τραμπ, «διαγνώστηκε θετική, μόλις το έμαθα», είπε ο πρόεδρος. «Αν θα μπούμε σε καραντίνα ή αν μολυνθήκαμε δεν το ξέρω», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον εαυτό του και στη σύζυγό του.

Η Χιξ, 31 ετών, επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβλαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Συνταξίδεψε επίσης με τον αρχηγό του κράτους προχθές Τετάρτη στη Μινεσότα, όπου ο Τραμπ έκανε την κεντρική ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση.

Τι θα γίνει με την προεκλογική περίοδο

Η περιπέτεια υγείας για τον πρόεδρο των ΗΠΑ έρχεται τη χειρότερη δυνατή στιγμή, καθώς αναγκάζεται να τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, με τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου. Ο Τραμπ θα ακυρώσει όλες τις επικείμενες ομιλίες και συγκεντρώσεις του, ενώ εξαιρετικά αμφίβολο παραμένει το εάν θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν, που είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου.

Φυσικά, ανησυχία επικρατεί και στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών καθώς ο Τραμπ βρέθηκε με τον Τζο Μπάιντεν στον ίδιο χώρο πριν και μετά το ντιμπέιτ.

Ειρωνεία

Αξίζει να επισημανθεί, πάντως, το γεγονός πως και οι τρεις ηγέτες μεγάλων κρατών που είχαν εκφράσει σαφείς αμφιβολίες στο παρελθόν για την ύπαρξη του κορονοϊού, προσβλήθηκαν από την ασθένεια. Ο λόγος για τους Μπόρις Τζόνσον, Ζαΐρ Μπολσονάρου και, πλέον, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Πηγή:efsyn.gr

 

362

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση