7/10/2020 Μία ιστορική μέρα

7/10/2020 Μία ιστορική μέρα

της Νάνσυ Κατσαΐτη

Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.
Οι νεοναζί πήραν την απόφαση που τους άξιζε.
Αυτοί οι απάνθρωποι, που δεν γουστάρουν και νομίζουν ότι μπορούν να σκοτώσουν, μετανάστες, πρόσφυγες, ρομά, ΑΜΕΑ, ομοφυλόφιλους, συνδικαλιστές, αριστερούς, όσους δεν θέλουν να είναι απάνθρωποι.
Δεν ξεμπερδέψαμε σήμερα με τους φασίστες και τις φασιστικές αντιλήψεις στην ελληνική κοινωνία.
Αλλά είναι μία σπουδαία μέρα.
Μέρα δικαίωσης.
Για όσους «έτρεξαν» με αμείωτο ζήλο 5μιση χρόνια την δίκη. Δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, δημοσιογράφους λίγους αλλά ποοοολύ καλούς, sites όπως το Golden Down Watch, το Jail Golden Down, το The Press Project.
Για τους γονείς του Παύλου Φύσσα και τον πατέρα του Σαχζάντ Λουκμάν.
Για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες.
Για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Για τους αυτόπτες μάρτυρες, που δεν φοβήθηκαν, και πήγαν να καταθέσουν, γιατί δεν μπορούσε διαφορετικά η συνείδηση τους. Έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας.
Για την Μάγδα Φύσσα ξεχωριστά.
Δεν θα ήταν ίδια τα πράγματα χωρίς το πείσμα και την πειθαρχία της στον στόχο της καταδίκης. Στην μαζικότητα της απεύθυνσης.
Αλλά και μια μέρα δικαίωσης για όλες και όλους που τόσα χρόνια, παλεύουν καθημερινά τον ρατσισμό, τον φασισμό, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους εργασιακούς χώρους, τις γειτονιές, στην καθημερινότητα τους. Για όσους δέχθηκαν θρασύδειλες επιθέσεις από τους φασίστες.
Νιώθω δικαίωση, γιατί είμαι μέρος ‘της τελευταίας παραγράφου’ και πολύ υπερήφανη για όσα έχω κάνει μαζί με τους συντρόφους μου.

Υ.Γ. Θα ήθελα πολύ να δω με έναν μαγικό τρόπο, απόψε, τα μούτρα των ‘αγανακτισμένων κατοίκων’ του Αγ. Παντελεήμονα. Αυτών που θέλησαν να εξαφανιστούμε από την περιοχή το 2008, αλλά δεν τους κάναμε ποτέ την χάρη. Τουναντίον.
φωτο της Μαρκέλλας Παπή
84

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση