Πολωνία: Έγραψαν τα ονόματα ΛΟΑΤ+ εφήβων που αυτοκτόνησαν στο Υπουργείο Παιδείας

Πολωνία: Έγραψαν τα ονόματα ΛΟΑΤ+ εφήβων που αυτοκτόνησαν στο Υπουργείο Παιδείας

Τα ονόματα ΛΟΑΤ+ εφήβων που τραμπουκίστηκαν και οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία έγραψαν με σπρέι στους τοίχους του Υπουργείου Παιδείας στην Πολωνία, για να θυμίσουν τις συνέπειες του ομοφοβικού μίσους.

Το ιστορικό κτίριο της Βαρσοβίας, το οποίο ήταν παλαιότερα φυλακή της Γκεστάπο, όπου πολλά άτομα βασανίζονταν, βάφτηκε από μια ομάδα ανώνυμων ακτιβιστών στις 11μ.μ. το βράδυ της Τρίτης.

Με κόκκινες και μπλε μπογιές, και με μεγάλα γράμματα που δε μπορείς να αγνοήσεις έγραψαν τα ονόματα “Dominik”, ”Milo”, ”Zuzia”, ”Kacper”, ”Wiktor” ακολουθούμενα από τη φράση ”Το ΛΟΑΤ+ παιδί σου” .

Η πράξη αυτή εξόργισε τον Υπουργό Παιδείας, Dariusz Piontkowski, ο οποίος κάλεσε μια συνέντευξη τύπου την Τετάρτη για να μιλήσει για το ζήτημα.

“Αυτό είναι καθαρά βαρβαρώδες με οποιοδήποτε τρόπο” , δήλωσε σύμφωνα με το Wyborcza. Είπε ότι το μήνυμα το άφησαν “κάποια ηλίθια άτομα” τα οποία τα σύγκρινε με τους Ταλιμπάν που καταστρέφουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

“Το βίντεο που έχουμε δείχνει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και σχεδιασμένο” , συνέχισε. “Η αφαίρεση της μπογιάς του σπρέι θα κοστίσει αρκετές χιλιάδες Ζλότι. Ελπίζουμε η αστυνομία να πιάσει τους υπόπτους και να δοθούν στη δικαιοσύνη.” 

“Οπότε το κτίριο είναι πιο σημαντικό για εσένα;” ρώτησε ένας δημοσιογράφος αναφερόμενος στην υπόθεση ενός 12χρονου κοριτσιού στο Kozienice που αφαίρεσε την ζωή της.

“Ξέρω ότι συνηθίζεις να αντιδράς συναισθηματικά όσον αφορά συγκεκριμένα ζητήματα” απάντησε ο υπουργός. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε τίποτα που να αποδεικνύει ότι η αυτοκτονία συνδεόταν με ομοφοβικό bullying παρά το γεγονός ότι οι γνωστοί του κοριτσιού είχαν παραδεχτεί ότι σχετίζονταν με αυτό.

Όταν ένας άλλος δημοσιογράφος διαφώνησε μαζί του, τονίζοντάς του ότι κάθε ένα από τα ονόματα σχετίζοντας με ΛΟΑΤ+ εφήβους που αφαίρεσαν την ζωή τους από ομοφοβικό bullying στην Πολωνίας , o Piontkowski αρνήθηκε να εξετάσει την πρόθεση του μηνύματος.

“Νομίζω οι απόψεις και τα παράπονα πρέπει να επικοινωνούνται με πολιτισμένο τρόπο” , ανέφερε. “Οι άνθρωποι που το έκαναν είναι ηλίθιοι και βάρβαροι, ανίκανοι να σεβαστούν τα ιστορικά μνημεία. Μπορούμε φυσικά να συζητήσουμε τα άλλα θέματα.” 

“Για εμένα [το γκράφιτι] είναι μια πράξη καθαρής βαρβαρότητας, και πιστεύω ότι πρέπει να τιμωρηθεί” , κατέληξε.

Η διαμαρτυρία με σπρέι έγινε λίγο αφόρου ανακοινώθηκe ότι ο Υπουργός Παιδείας που υπάρχει τώρα θα αντικατασταθεί από τον Przemyslaw Czarnek, έναν άντρα ο οποίος πιστεύει ότι οι Pride παρελάσεις είναι “εκτρώματα” και ότι οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι “δεν είναι ίσοι με τους κανονικούς ανθρώπους.”

 

Πηγή:avmag.gr

36

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση