Ξεκίνησε η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

Ξεκίνησε η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

ΗΠΑ-Μεξικό: Το Τείχος των Νεκρών

Το λέμε και θα το ξαναλέμε όσο χρειαστεί: η μετανάστευση είναι κοινωνικό φαινόμενο και δεν πρόκειται να αποτραπεί, όσο οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους. Πολύ περισσότερο είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι ένας ακόμα φράχτης λίγων χιλιομέτρων θα σταματήσει την είσοδό τους στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Το ρεπορτάζ από την Καθημερινή

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου φράχτη συνολικού μήκους 27 χλμ στην περιοχή των Φερών και ήδη τοποθετούνται τα πρώτα του κομμάτια.

Παράλληλα, πρόκειται να επισκευαστεί και ο υφιστάμενος φράκτης, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από το 2015.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στον Έβρο το Σαββατοκύριακο και ανάμεσα στο πρόγραμμα της επίσκεψής του βρίσκεται και η επίβλεψη των εργασιών.

Βάσει της προκήρυξης, το συνολικό έργο χωρίζεται σε δύο μέρη.

Το πρώτο αφορά την κατασκευή νέου φράχτη συνολικού μήκους 27 χλμ. στην περιοχή των Φερών. Δεν θα είναι συνεχόμενος, όπως ο υφιστάμενος. Τα πρώτα 9 χλμ. θα φτιαχτούν στο «Πέταλο» Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή του «Κτήματος Τσιρόζη», ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή «Νέα Εγνατία».

Το δεύτερο σκέλος της προκήρυξης αφορά τη συντήρηση και την ενίσχυση του υφιστάμενου φράχτη μήκους 12,5 χλμ. που καλύπτει το χερσαίο τμήμα των συνόρων από τον μεθοριακό σταθμό 1 των Καστανιών μέχρι τη Νέα Βύσσα.

115

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση