Από το πογκρόμ της Σαπφούς μέχρι τις κλωτσιές γιατί τόλμησε να τον ρωτήσει «τι κάνετε εκεί»

Από το πογκρόμ της Σαπφούς μέχρι τις κλωτσιές γιατί τόλμησε να τον ρωτήσει «τι κάνετε εκεί»

Μία νεαρή κοπέλα στη Μυτιλήνη γυρνώντας χθες το απόγευμα στο σπίτι της τόλμησε να ρωτήσει «τι κάνετε εκεί;», βλέποντας έναν άγνωστο για εκείνη άνδρα να σβήνει αντιφασιστικό σύνθημα που έλεγε «Τσακίστε τους Ναζί» και στη θέση του να ζωγραφίζει σταυρούς. Άγνωστος για εκείνη, γνωστός για μεγάλο μέρος της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας. Και δεν αναφερόμαστε στην ιδιότητα του ως εκλεγμένος σε τοπικό συμβούλιο, ούτε στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το απόγευμα η νεαρή κοπέλα  γυρνώντας μόνη στο σπίτι της κοντά στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών στη Μυτιλήνη είδε τον Χρ. Πουλέλλη να γράφει με σπρέι πάνω σε μεταλλικά πάνελ εθνικιστικά συνθήματα και να ζωγραφίζει σταυρούς σβήνοντας αντιφασιστικό σύνθημα που έλεγε «Τσακίστε τους Ναζί».

Εκείνη «τόλμησε» και τον ρώτησε, μιλώντας στον πληθυντικό, τι κάνει εκεί. Εκείνος, όπως αναφέρουν πηγές του TPP, άρχισε να την βρίζει και να κινείται απειλητικά προς το μέρος της. Όταν του είπε ότι καταγράφει σε βίντεο το γεγονός και ότι θα απευθυνθεί στις αρχές αν συνεχίσει να τη βρίζει, εκείνος απομακρύνθηκε για λίγο, ωστόσο επέστρεψε απειλητικά, με την κοπέλα να κατεβάζει το κινητό για να μπορέσει να προστατεύσει τον εαυτό της. Ο Χρ. Πουλέλλης τότε της επιτέθηκε και ένας περαστικός που είδε τον ξυλοδαρμό μπήκε στη μέση. Η κοπέλα πήρε τηλέφωνο αμέσως τις αρχές οι οποίες ήταν ήδη καθοδόν.

Η νεαρή κοπέλα του απευθύνθηκε και του είπε να μην πάει πουθενά μέχρι να έρθει η αστυνομία με εκείνον να βγαίνει εκτός εαυτού ξαναπλησιάζοντας και βρίζοντας την και όπως η ίδια αλλά και αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν την τράβηξε από τα μαλλιά, την έριξε κάτω και άρχισε να την κλωτσά στα πλευρά. Όπως επισημαίνουν πηγές του TPP, αν δεν είχε παρέμβει ξανά ο άντρας που βρέθηκε τυχαία εκεί και σταμάτησε και νωρίτερα την επίθεση, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Όσο ακόμα η νεαρή κοπέλα ήταν στο έδαφος εκείνος άρχισε να απομακρύνεται, ωστόσο εκείνη την ώρα έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικές αρχές και με την υπόδειξη ανθρώπων που ήταν μπροστά στον ξυλοδαρμό τον βρήκαν λίγο παρακάτω στον δρόμο και τον προσήγαγαν.

Στο Αστυνομικό Τμήμα η κοπέλα υπέβαλε μήνυση για τον ξυλοδαρμό, ενώ ο ίδιος «απάντησε» με μήνυση για εξύβριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικηγόρος του κ. Πουλέλλη είναι ο έτερος εκλεγμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση της Μυτιλήνης, Παναγιώτης Τσακύρης. Για την ακρίβεια, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, ο οποίος είχε σπεύσει στο Τμήμα για να υπερασπιστεί τον πελάτη του από την πρώτη στιγμή.

Ως προς το κομμάτι της καταγγελίας για εξύβριση, πηγές του TPP, υπογραμμίζουν ότι η κοπέλα παρά την επίθεση που δέχθηκε μίλαγε όλη την ώρα στον πληθυντικό στον δράστη και το μόνο που τον ρώτησε αρχικά στη συνδιαλλαγή τους ήταν «τι κάνετε εκεί». Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχει βίντεο από το περιστατικό το οποίο είναι στη διάθεση των αρχών και αποδεικνύει το αντίθετο από αυτό που καταγγέλλει ο δράστης.

Χαρακτηριστικό για την υπόθεση είναι ότι πρόκειται για μία μικρόσωμη νεαρή κοπέλα η οποία πριν λίγους μήνες πήγε στο νησί για να εργαστεί και όταν «τόλμησε» να ρωτήσει τον κ. Πουλέλλη τι κάνει ζωγραφίζοντας ναζιστικά σύμβολα δεν είχε ιδέα ποιός είναι.

Η κοπέλα έπειτα από τις καταθέσεις, τα ξημερώματα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ τις χορηγήθηκαν ενδοφλέβια παυσίπονα. Γύρω στις τρεις τα ξημερώματα κλήθηκε και εκείνη σε απολογία λόγω της «αντιμήνυσης» και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη, όπως ακριβώς ελεύθερος αφέθηκε να κυκλοφορεί και ο δράστης.

Ποιος είναι όμως ο Χρ. Πουλέλλης;

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια γνωστή φυσιογνωμία στην τοπική κοινωνία, απλά υπάρχουν μία σειρά από λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «γνωστός».

Επιχειρηματίας στον χώρο των οπτικών στο νησί, εκλεγμένος στο Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης με την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες», γνωστή για τις ακροδεξιές της θέσεις.

Το 2018 με σκοπό «να τελειώνουμε με την καραμέλα της Χρυσής Αυγής», μας πληροφορούσε με ανάρτηση στο προσωπικό του χρονολόγιο ότι είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο αυτή η ανάρτηση έχει κατέβει. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία «απαντώντας» στα ερωτήματα που έθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση από στέλεχος της, καταδίκασε «απερίφραστα την κάθε είδους βία»  παρακάμπτοντας το ερώτημα αν πρόκειται για μέλος του κόμματος.

Παράλληλα, ο Χρ. Πουλέλλης είναι υπόδικος για σειρά επιθέσεων. Έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή του στο πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς κατά αιτούντων άσυλο τον Απρίλιο του 2018.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος να πετά κάποιο αντικείμενο προς τους πρόσφυγες, ενώ κάποιος του φωνάζει «έλα μην πετάς τώρα πάμε». 

Παράλληλα, πριν λίγους μήνες, όπως είχε αναδείξει το «Κουτί της Πανδώρας», εισέβαλε στα γραφεία τοπικής εφημερίδας «Πολιτικά Λέσβου» βρίζοντας και απειλώντας την διευθύντρια και τους εργαζόμενους για ρεπορτάζ που δεν του άρεσε.  «Ο συγκεκριμένος κύριος περνάει από εδώ πάρα πολύ συχνά και γενικότερα δε συμφωνεί με αυτά που γράφουμε και δε συμφωνεί με τις θέσεις μας για το μεταναστευτικό. Είναι γνωστές άλλωστε οι θέσεις και αφού δε συμφωνεί δημιουργεί διάφορα μικροεπεισόδια, αλλά χθες ήταν το αποκορύφωμα, ήταν εκτός εαυτού», ανέφερε τότε η διευθύντρια της εφημερίδας.

Τέλος, μόλις πριν λίγες μέρες, όπως ανέδειξε το «Στο Νησί», επιτέθηκε μέσα στην αγορά και κατά περαστικών που αντέδρασαν στις ύβρεις του κατά μεταναστών μπροστά σε ΑΤΜ Τράπεζας.

 

Πηγή:thepressproject.gr

580

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση