Άφαντος ο Παππάς, στη φυλακή οι υπόλοιποι

Άφαντος ο Παππάς, στη φυλακή οι υπόλοιποι

Στις φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων μεταφέρθηκαν την Παρασκευή οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς, για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι τον αναζητεί και η Interpol, ενώ ο Γιάννης Λαγός εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται την ασυλία του ευρωβουλευτή.

Ωστόσο, για τον τελευταίο, όπως έγινε γνωστό διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τον Εισαγγελέα Βασίλειο Πλιώτα στο Ευρωκοινοβούλιο το απόσπασμα της απόφασης καταδίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πλιώτας συνέταξε και συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο ζητά από τις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημα άρσης ασυλίας, επισημαίνοντας πως η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Λαγού είναι άμεσα εκτελεστή

Στις φυλακές Δομοκού έφτασαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ οι 27 καταδικασθέντες για διεύθυνση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Όλοι τους θα παραμείνουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για 14 ημέρες προκειμένου για να διανύσουν την περίοδο καραντίνας, ενώ θα υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου οδηγήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι: Αρτέμης Ματαθιόπουλος, Γιώργος Ρουπακιάς, Γιάννης Καζαντζόγλου και Γ. Άγγος.

Στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μεταφέρθηκε η μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, η πρώην αστυνομικός Βενετία Πόπορη.

Στις φυλακές Τρικάλων θα εκτίσουν την ποινή τους οι υπόλοιποι πέντε.

Η μεταγωγή όλων τους από τη ΓΑΔΑ ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με εφαρμογή αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό.

Οι 39 από τους καταδικασθέντες για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι (αλφαβητικά) είναι οι:

Ιωάννης Άγγος, Αγριογιάννης Δημήτριος, Αναδιώτης Αναστάσιος, Νικόλαος Αποστόλου, Γερμενής Γεώργιος, Γρέγος Αντώνιος, Ευγενικός Μάρκος, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καζαντζόγλου Ιωάννης, Καλαρίτης Ελπιδοφόρος, Κασιδιάρης Ηλίας, Κομιάνος Ιωάννης, Κορκοβίλης Κωνσταντίνος, Κούζηλος Νικόλαος, Λαγός Ιωάννης, Λιακόπουλος Διονύσιος, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Μιχαλολιάκος Νικόλαος, Μίχος Νικόλαος, Μπαρέκας Θωμάς, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, Παναγιώταρος Ηλίας, Πανταζής Αναστάσιος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Παππάς Χρήστος, Πατέλης Γεώργιος, Πόπορη Βενετία, Ρουπακιάς Γεώργιος, Σιατούνης Νικόλαος, Σταμπέλος Γεώργιος, Στεργιόπουλος Χρήστος, Στράτος Αθανάσιος, Τσακανίκας Γεώργιος, Τσαλίκης Λέων, Τσόρβας Αθανάσιος, Τσόρβας Νικόλαος και Χρυσαφίτης Αριστοτέλης.

 

Πηγή:efsyn.gr

37

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση