Ιστορικό ψήφισμα κατά των χρυσαυγιτών στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Ιστορικό ψήφισμα κατά των χρυσαυγιτών στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Σε ένα ιστορικό ψήφισμα που απομονώνει στην πράξη πολιτικά τους χρυσαυγίτες περιφερειακούς συμβούλους πέρασε από το Περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, με μικρές παραφωνίες κυρίως για τυπικά θέματα το περιφερειακό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα που όχι μόνο ζητάει από την Πολιτεία να μεριμνήσει για την αποπομπή από τα συλλογικά όργανα όσων εκλέχθηκαν υπό την σκέπη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» αλλά και μέχρι να γίνει αυτό, το ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να θέσει στην πολιτική απομόνωση τα δύο μέλη του, Ναθαναηλίδη και Καρυπίδη, ώστε να μην λαμβάνονται υπόψη οι ψήφοι τους στη διαμόρφωση πλειοψηφιών.

Μια πολύ σημαντική απόφαση, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που η διοίκηση Μέτιου διαμόρφωσε πλειοψηφίες με την βοήθεια των Χρυσαυγιτών. Μάλιστα υπήρχε έντονη η φημολογία πως οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι που όψιμα ζήτησαν την ανεξαρτητοποίηση τους θα ενταχθούν στην παράταξη που διοικεί την περιφέρεια ως ανεξάρτητοι πλέον. Λίγα εικοσιτετράωρα μάλιστα πριν την ψήφιση του ψηφίσματος η μείζονα αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την διοίκηση Μέτιου ότι κατάφερε να δημιουργήσει πλειοψηφία με δεκανίκια του χρυσαυγίτες ώστε να μην εισαχθεί για συζήτηση το επίκαιρο θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Οι σχέσεις Μέτιου με τους χρυσαυγίτες κρατούν από πολύ παλιά, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο περιφερειάρχης είχε επιλέξει το 2018 να καλέσει σε σύσκεψη για τις ζημιές μετά από φυσική καταστροφή στον Δήμο Νέστου του ρυσαυγίτες περιφερειακούς συμβούλους, ενώ στην σύσκεψη δεν είχε κληθεί κανείς από τους θεσμικούς φορείς της Καβάλας, παρά μόνον ο πολιτευτής εκείνη την εποχή και σημερινός Βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Μακάριος Λαζαρίδης.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει το συγκεκριμένο γεγονός με τον βουλευτή Καβάλας τότε Κ .Μορφίδη να τονίζει ότι «η κοινή παρουσία του κ. Λαζαρίδη, το κ. Μέτιου και του χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου επισημοποιεί τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής με τη ΝΔ. Γιατί, αν ήθελε ο κ. Μέτιος να καλέσει τους περιφερειακούς συμβούλους που είναι από την περιοχή, θα μπορούσε να τους ειδοποιήσει. Αντ’ αυτού, επέλεξε να καλέσει από την περιοχή μόνο τον χρυσαυγίτη. Χθες ο κ. Λαζαρίδης επισημοποίησε τον αρραβώνα της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή». δήλωνε τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς οι εξελίξεις όμως και ανακήρυξη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση έφεραν σε αμήχανη θέση την διοίκηση Μέτιου που αναγκάστηκε να ψηφίσει το εν λόγο ψήφισμα , προσπαθώντας πάντως να εκφράσει την διαφωνία της για την προσθήκη της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την πολιτική απομόνωση των χρυσαυγιτών και όχι μόνο την καταδίκη τους, εάν και οι λόγοι που προέταξε ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και όχι ουσίας.

 

Πηγή:efsyn.gr

230

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση