Οι «κραυγές» του Τραμπ οδηγούν τους οπαδούς του στους δρόμους

Οι «κραυγές» του Τραμπ οδηγούν τους οπαδούς του στους δρόμους

Οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ βγαίνουν σήμερα στους δρόμους στην Ουάσινγκτον αλλά και σε άλλες πόλεις, προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τού απερχόμενου προέδρου περί εκλογικής «κλοπής», τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από νομικές προσφυγές για το αποτέλεσμα της κάλπης σε διάφορες πολιτείες.

Πάντως, ο Τραμπ έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στα δικαστήρια με τις προσφυγές του, σε σημείο που χθες –για πρώτη φορά– άρχισε να αμφιβάλλει για τις προοπτικές της νίκης του, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «ο χρόνος θα δείξει» ποιος θα καταλάβει τον προεδρικό θώκο στον Λευκό Οίκο από τις 20 Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει κάποιες μικρές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υπέρ του Τραμπ σε ολόκληρη τη χώρα από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε νικητής στις 7 Νοεμβρίου.

Στις σημερινές διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ συμμετέχουν υποστηρικτές του προέδρου, προσωπικότητες της ακροδεξιάς αλλά και μέλη της πολιτοφυλακής του (όπως οι Oath Keepers και Proud Boys), με στόχο να τον συνδράμουν να παραμείνει στην εξουσία.

Την ίδια ώρα, ορισμένες οργανώσεις και ομάδες της Αριστεράς σχεδιάζουν αντισυγκεντρώσεις, τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και σε άλλες πόλεις.

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν σταθεροποίησε περαιτέρω τη νίκη του την Παρασκευή, καθώς επικράτησε και στην Πολιτεία της Τζόρτζια, εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες (όριο εκλογής ήταν το 270). Από την πλευρά του, νικητής στη Βόρεια Καρολίνα αναδείχθηκε ο Τραμπ μίλησε χθες δημόσια, για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο.

Ειρωνεία της τύχης; 306 εκλέκτορες είχε εξασφαλίσει ο Τραμπ το 2016, όταν κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον.

 

 

Πηγή:efsyn.gr

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση