Σύλληψη πέντε μελών του ΣΕΚ που μοίραζαν υλικό για την πανεργατική απεργία της 26ης Νοεμβρίου

Σύλληψη πέντε μελών του ΣΕΚ που μοίραζαν υλικό για την πανεργατική απεργία της 26ης Νοεμβρίου

Σε συλλήψεις πέντε μελών του ΣΕΚ που τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και καλούσαν με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού που έκαναν στη λαϊκή αγορά των Πευκακίων στη Ν. Ιωνία στην Πανεργατική Απεργία στις 26 Νοέμβρη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικόού Κόμματος, «σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία της διέγερσης με βάση το άρθρο (ΠΚ 184 παρ.1), για παραβίαση διατάξεων υγείας(285) και του διαβόητου νόμου Χρυσοχοίδη συνεχίζοντας την κατάπτυστη επιλογή καταστολής των κινητοποιήσεων του Πολυτεχνείου».

«Με συλλήψεις πέντε μελών του ΣΕΚ που καλούσαν στην Πανεργατική Απεργία στις 26 Νοέμβρη στη λαϊκή αγορά των Πευκακίων στη Ν. Ιωνία συνέχισε η ΕΛΑΣ την κατασταλτική εκστρατεία Χρυσοχοίδη κατά της Αριστεράς η οποία μετά το Πολυτεχνείο συνεχίζει και δίνει τη μάχη της στήριξης των εργαζόμενων που αντιστέκονται στις βάρβαρες επιθέσεις της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα. Όπως επισημαίνεται τα πέντε μέλη του ΣΕΚ φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κατά την ανακοίνωση για τους πέντε συλληφθέντες σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία της διέγερσης με βάση το άρθρο (ΠΚ 184 παρ.1) και για παραβίαση διατάξεων υγείας(285).

«Η Αριστερά και τα συνδικάτα στάθηκαν ενάντια στις προκλητικές απαγορεύσεις των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου και έχουν την δύναμη να τσακίσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης όπως και τα αστυνομικά μέτρα Χρυσοχοίδη σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης της 26ης Νοέμβρη. Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη των πέντε αγωνιστών και αγωνιστριών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.
Να σταματήσει η δίωξη των πέντε αγωνιστών μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

Δημοσιεύτηκε από Εργατική Αλληλεγγύη στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

 

 

Πηγή:thepressproject.gr

273

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση