Με εκείνον τον Παππά τι γίνεται;

Με εκείνον τον Παππά τι γίνεται;

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Ενώ η ΕΛ.ΑΣ απασχολεί συνεχώς την επικαιρότητα με συλλήψεις που δεν θα έπρεπε να γίνουν, δεν κάνει αυτή, τη μία, που σίγουρα πρέπει να γίνει.

Όταν μια δημόσια υπηρεσία έχει να εκτελέσει ένα καθήκον καλό είναι να την αφήνεις στην ησυχία της. Έτσι ώστε να προσηλωθεί σε αυτό που πρέπει να κάνει και να το διεκπεραιώσει. Αυτή είναι μια αρχή που ακούγεται λογική. Αρκεί όμως η «υπηρεσία» να μην απασχολεί συνεχώς την επικαιρότητα για αλλότρια θέματα και με τρόπο αρνητικό.

Προφανώς τα παραπάνω αφορούν την Ελληνική Αστυνομία, υπό την πολιτική εποπτεία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Την υπηρεσία δηλαδή που συνεχίζει να λειτουργεί προκλητικά μετά τα «κατορθώματά» της, στις 17 Νοέμβρη. Τότε δηλαδή που «κατάφερε» να πραγματοποιήσει την πλέον επικίνδυνη συνάθροιση για την δημόσια υγεία με 6.000 αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας δίχως μέτρα προστασίας για τον Covid 19.

Επίσης να προβεί σε ακραία περιστατικά αναίτιας βίας απέναντι σε δεκάδες πολίτες, ακόμη και βουλευτές.

Έκτοτε έχει να επιδείξει 4 ακόμη «επιτυχίες» που απασχόλησαν την επικαιρότητα:

Κατάφερε να συλλάβει 9 γυναίκες που διαδήλωσαν έξω από την Βουλή για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών, τηρώντας (αντικειμενικά, 9 ήταν) τα μέτρα για την πανδημία.

Να «κόψει πρόστιμο» και να καλέσει σε απολογία το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και στέλεχος του ΠΑΜΕ, για παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου να μην βγεί σε πλειστηριασμό το σπίτι μίας οικογένειας.

Επισκέφθηκε – όπως πληροφορηθήκαμε από μια καταγγελία στην Βουλή – τα τηλεοπτικά κανάλια ζητώντας αμοντάριστα πλάνα για όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Πέτυχε (με την φήφο της Ν.Δ και της Ελληνικής Λύσης) να προταθεί η βουλευτής του Μέρα 25, Αγγελική Αδαμοπούλου, για άρση της βουλευτικής ασυλίας. Επειδή μιλώντας στο κοινοβούλιο υπονόησε την πιθανότητα επεισοδίων «στημένων» από την ΕΛ.ΑΣ (δηλαδή αυτό που … «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο»).

Δεν είναι παράλογο να υποθέσει κανείς ότι στους «καβαλάρηδες» της Ομάδας ΔΙΑΣ όλο αυτό το διάστημα θα έχουν πιστωθεί διάφορες προκλητικές συμπεριφορές σε πολίτες για τις οποίες κανείς δεν θα μάθε τίποτε. Έχουν δώσει επ’ αυτού αρκετά «εχέγγυα» με την συμπεριφορά τους.

Αυτό που δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιτύχει η Ελληνική Αστυνομία (πάντα υπό την εποπτεία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη) είναι να συλλάβει τον Χρήστο Παππά.

Αυτόν που πρίν από 1 μήνα και 20 μέρες καταδικάστηκε ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Σε μία περίοδο που το γενικευμένο lockdown εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι ευνοϊκό για την σύλληψη ενός ατόμου με υψηλή αναγνωρισιμότητα.

Αν και κατανοούμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι απασχολημένος το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς θα πρέπει να τον ενοχλήσουμε και πάλι με το ίδιο, μονότονο ερώτημα: «Με εκείνον τον Παππά τι γίνεται;»…

 

 

 

Πηγή:news247.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση