Αποτροπιασμός! Αυστραλός στρατιώτης πίνει μπύρα από το προσθετικό πόδι νεκρού Ταλιμπάν

Αποτροπιασμός! Αυστραλός στρατιώτης πίνει μπύρα από το προσθετικό πόδι νεκρού Ταλιμπάν

Φωτογραφία που διέρρευσε από τον Guardian Australia, δείχνει ένα κομμένο προσθετικό άκρο που χρησιμοποιείται ως ποτήρι για ποτό σε ένα «πρόχειρο» μπαρ ειδικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Αυστραλίας έπιναν μπύρα από το προσθετικό πόδι ενός νεκρού στρατιώτη Ταλιμπάν σε ένα αυτοσχέδιο μπαρ στο Αφγανιστάν – με μια φωτογραφία της πράξης να αποκαλύπτεται για πρώτη φορά από τον Guardian Australia.

Η εικόνα είναι η πρώτη που δημοσιεύθηκε και επιβεβαιώνει προηγούμενες αναφορές σχετικά με αυτή την χυδαία πρακτική της χρήσης ενός ποδιού, πρώην μέλους ανθρώπινου σώματος, ως δοχείου ποτού.

 

Μερικοί στρατιώτες λένε ότι η πρακτική ήταν ευρέως ανεκτή από υψηλά ιστάμενους αξιωματικούς και μάλιστα περιελάμβανε μερικούς από αυτούς. Το σκέλος ήταν δυνητικά τρόπαιο πολέμου, ένα αντικείμενο που θα απαγορευόταν δηλαδή να απομακρύνουν οι Αυστραλοί στρατιώτες από το πεδίο της μάχης, πόσο μάλλον να το κρατήσουν.

Το πόδι πιστεύεται ότι ανήκε σε έναν μαχητή Ταλιμπάν που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης σε ένα καταφύγιο στο Κακάρακ, στην Ουρουζγκάν, τον Απρίλιο του 2009.

Στη συνέχεια φέρεται ότι ελήφθη από το πεδίο της μάχης και κρατήθηκε, οπότε χρησιμοποιούνταν παροδικά από τους στρατιώτες ως δοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φωτογραφίες ανώτερων αξιωματικών που πίνουν από το πόδι και κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό στην κοινότητα ειδικών δυνάμεων της Αυστραλίας. Το ABC και άλλα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει την ύπαρξη του ποδιού.

 

 

 

Πηγή:news247.gr

261

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση