Κινητοποιήσεις μαθητών: Η ΕΛΑΣ καλεί διευθυντές σχολείων για κατάθεση

Κινητοποιήσεις μαθητών: Η ΕΛΑΣ καλεί διευθυντές σχολείων για κατάθεση

Καταγγελία για ακραία αυταρχικές πρακτικές από την αστυνομία – Διευθυντές σχολείων έδωσαν κατάθεση μέσα στο σχολείο

Την απαράδεκτη πρακτική, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, της κλήσης εκπαιδευτικών για κατάθεση, σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Μάλιστα, σε σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ζητήθηκε από διευθυντές να καταθέσουν εντός του χώρου των σχολείων, ενώ υπήρξε περίπτωση διευθυντή που έδωσε κατάθεση για κατάληψη που διήρκησε… μία διδακτική ώρα.

Αναλυτικά:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την απαράδεκτη διαδικασία της κλήσης διευθυντών σχολείων του Πειραιά στα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να δώσουν κατάθεση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, μετά από εισαγγελική εντολή. Σκοπεύει στην τρομοκράτηση και κατασυκοφάντηση του αγώνα των μαθητών μας, στην ποινικοποίηση όσων αγωνίζονται.

Είναι απαράδεκτο και χυδαίο από κάθε άποψη να ρωτούν τους εκπαιδευτικούς ποιος μαθητής μας πρωτοστάτησε/συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, γεγονός που, με βάση τον Ποινικό Κώδικα, επισύρει και ποινικές ευθύνες στους γονείς τους με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου! Είναι τέτοια η “ζέση”, που κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα διευθυντής σχολείου που έγινε κατάληψη για … 1 διδακτική ώρα!

Σε σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ειδικά, κλιμάκιο του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος επισκέφθηκε τα σχολεία και ζήτησε από τους διευθυντές να δώσουν την κατάθεση μέσα στο χώρο του σχολείου! Πρόκειται για πρωτοφανή, απαράδεκτη ενέργεια.

Δεν έχει καμία δουλειά η Αστυνομία μέσα στο χώρο του σχολείου, να ζητά κατάθεση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις! Η ενέργεια αυτή λειτουργεί τρομοκρατικά, όχι μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά συνολικά για τη γειτονιά και τους κατοίκους της περιοχής, που βλέπουν περιπολικά έξω από τα σχολεία.

Ο χώρος του σχολείου είναι χώρος ευαίσθητος, χώρος μάθησης και διαπαιδαγώγησης νέων παιδιών. Αυτό δεν αλλάζει από το γεγονός ότι την συγκεκριμένη περίοδο δεν προσέρχονται οι μαθητές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την κατρακύλα είναι τεράστιες. “Έσυρε το χορό” της καταστολής, του αυταρχισμού και της κατασυκοφάντησης των αγώνων. Αποθρασύνονται καθημερινά.

Απαιτούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κλήσεις διευθυντών στα Αστυνομικά Τμήματα, αλλά και οι επισκέψεις της Αστυνομίας στα σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας

Παραθέτουμε παρακάτω ενδεικτικά κλήση της Αστυνομίας σε Διευθυντή:
Πηγή:alfavita.gr
38

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση