Λίστες του 2013 με «άγνωστους φίλους» της ναζιστικής οργάνωσης ερευνά η ΕΛΑΣ αναζητώντας τον άφαντο Παππά

Λίστες του 2013 με «άγνωστους φίλους» της ναζιστικής οργάνωσης ερευνά η ΕΛΑΣ αναζητώντας τον άφαντο Παππά

Μία ακόμα επιλεκτική διαρροή σε συστημική εφημερίδα δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με τις έρευνες της αστυνομίας για τον φυγόποινο ναζιστή Χρήστο Παππά, που παραμένει ασύληπτος επί δύο και πλέον μήνες. Οι πληροφορίες θέλουν την ΕΛΑΣ να ερευνά «ηλεκτρονικό αρχείο με 1.250 ονόματα» υποστηρικτών της ναζιστικής συμμορίας, την ώρα που λίστα με 1.700 ονόματα υποστηρικτών της εγκληματικής οργάνωσης έχει δημοσιοποιηθεί από το 2013, εκθέτοντας τις αρχές για τις πλημμελείς έρευνες των προηγούμενων χρόνων.

Πριν από δέκα ημέρες, αστυνομικές διαρροές για το «καλά οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης» του υπαρχηγού του Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, δημοσιεύονταν στην εφημερίδα «το Βήμα», επιχειρώντας να παρουσιάσουν ένα «καλά οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης κι υπόθαλψης» του φυγά, επικαλούμενες μάλιστα την παραπλάνηση που κατάφερε ο χρυσαυγίτης σε στελέχη της αστυνομίας και «άτομα που δεν ήταν μυημένα στο σχέδιο εξαΰλωσης των ιχνών του».

Την περασμένη Κυριακή, μία άλλη διαρροή για τις αστυνομικές έρευνες ήρθε να προσθέσει μερικά ακόμα κομμάτια του παζλ της αναζήτησης του καταδικασμένου ναζιστή από την αστυνομία, προκαλώντας ωστόσο ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για τις αστυνομικές έρευνες.

Συγκεκριμένα, και πάλι μέσω της ίδιας εφημερίδας, δημοσιεύτηκε πως η αστυνομία έχει θέσει στο μικροσκόπιό της ένα ηλεκτρονικό αρχείο με 1.250 ονόματα υποστηρικτών της ναζιστικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας πως αναζητούνται προσβάσεις και διασυνδέσεις από τις αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών για τον Χρ. Παππά.

Σύμφωνα με την αναδημοσίευση του «Ριζοσπάστη», καθότι η πληροφορία παραμένει στο συνδρομητικό περιεχόμενο της εφημερίδας, αναφέρεται πως η εν λόγω λίστα αποτελεί εύρημα της αστυνομίας από το «σκοτεινό διαδίκτυο» (Darkweb), και κατά τις ίδιες πληροφορίες, το αρχείο περιέχει ονόματα αστυνομικών, στρατιωτικών, κρατικών υπαλλήλων, τραπεζικών και άλλων που φαίνεται να υποβοηθούσαν τη Χρυσή Αυγή σε διάφορες ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, πάντα κατά την αναδημοσίευση, γίνεται αναφορά σε οκτώ αστυνομικούς – εκ των οποίων ορισμένοι κατείχαν σημαντικές θέσεις στη ΓΑΔΑ – σε επτά ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους, σε τουλάχιστον πέντε κρατικούς υπαλλήλους, σε δέκα εκπροσώπους ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας, σε 22 νομικούς, σε πέντε μοναχούς σε μοναστήρια εντός κι εκτός Αττικής, σε ορκωτούς λογιστές και σε άτομα που φέρεται να έχουν παράσχει σε μέλη της Χρυσής Αυγής «στοιχεία για ατασθαλίες σε δήμους της Βόρειας Ελλάδας». Όπως τονίζεται, πρόκειται για άτομα που παρά τις αστυνομικές έρευνες, δεν «πειράχτηκαν» όπως σημείωσε η πολιτική αγωγή του ΚΚΕ και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, παρά την ύπαρξη ακόμα και εν ενεργεία αστυνομικού στους κατηγορούμενους, της Βενετίας Ποπόρη.

Ωστόσο, παρά τις παραπάνω πληροφορίες για «ευρήματα της αστυνομίας», τα οποία μάλιστα κόσμησαν και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που τα δημοσίευσε, μία αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει πως μία τέτοια λίστα δεν αποτελεί επ’ ουδενί «νέο εύρημα», καθώς υπήρχε δημοσιευμένη τουλάχιστον από τα τέλη του 2013. Μάλιστα, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξή της εδώ και χρόνια, το γεγονός είχε ενοχλήσει τους χρυσαυγίτες, με δημοσιεύματα των εφημερίδων «Στόχος» και «Μακελειό» καθώς και περιθωριακούς ιστότοπους, να προχωρούν σε καταγγελτικά δημοσιεύματα για τη δημοσιοποίηση της λίστας, πίσω στο καλοκαίρι του 2014, δηλαδή έναν χρόνο σχεδόν πριν την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Άντε πια με την ανικανότητά τους. Ουσιαστικά, δημοσιογράφοι μετρημένοι στα δάχτυλα τους πήγαν σε δίκη, και κάποιοι μεμονωμένοι (όχι κρατικοί υπάλληλοι) πολίτες βοήθησαν στο να καταδικαστούν. Το κράτος ποτέ δεν έκανε κάτι ουσιαστικό σε αυτή την υπόθεση. Τουλάχιστον ας σοβαρευτεί τώρα και να σταματήσει αυτές τις αηδίες διαρροές, darkweb και ανοησίες.
Τρίχες. Πουθενά δεν ψάχνουν σοβαρά» σχολιάζει το XYZ Contagion σε σχετική ανάρτησή του, στην οποία περιλαμβάνεται και το αρχείο της δημοσίευσης από το 2013 (εδώ).

Πηγή: https://thepressproject.gr

51

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση