Η Google ανέστειλε τη λειτουργία αμερικανικής πλατφόρμας για υποκίνηση βίας

Η Google ανέστειλε τη λειτουργία αμερικανικής πλατφόρμας για υποκίνηση βίας

Την αναστολή λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας Parler, η οποία είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Αμερικανών ακροδεξιών και των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η Google, ενώ την ακολούθησε και η Apple. Αιτία, τα ακραία σχόλια πολλών χρηστών της, τα οποία συνιστούν υποκίνηση βίας.

Οι δύο διαδικτυακοί κολοσσοί ανακοίνωσαν ότι για να επιτρέψουν την επαναλειτουργία της, η Parler θα πρέπει να δημιουργήσει εντός 24 ωρών ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου των σχολίων που ανεβαίνουν, ώστε να είναι σύμφωνα με τον νόμο. Η Google την αφαίρεσε από το σύνολο των εφαρμογών της, όπως και η Apple.

Η ενέργεια των δύο εταιρειών έρχεται μετά την απόφαση του Twitter να αναστείλει επ’ αόριστον τον προσωπικό λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πολλά καλέσματα για την πορεία και την εισβολή στο Καπιτώλιο έγιναν μέσω της πλατφόρμας Parler.

Καθώς πλέον πολλοί από τους ακροδεξιούς και ρατσιστές υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ αποκλείστηκαν από το Twitter, λόγω των βίαιων, ρατσιστικών και επιθετικών μηνυμάτων τους, είχαν στραφεί στην Parler, όπου τα μηνύματά τους δεν ελέγχονταν.

Η απόφαση των δύο διαδικτυακών κολοσσών σημαίνει ότι στο εξής η Parler δεν θα είναι διαθέσιμη για να κατεβεί στα κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζουν, ωστόσο θα μπορούν να την κατεβάζουν όσοι διαθέτουν άλλα λειτουργικά συστήματα.

Αντιδρώντας στην απόφαση, ο διευθύνων σύμβουλος της Parler, Τζον Μάτζι, δήλωσε ότι η Apple προσπαθεί να επιβάλει κανόνες που η ίδια δεν τηρεί, οι οποίοι αντιβαίνουν στις πολιτικές ελευθερίες, ωστόσο παραδέχθηκε με μήνυμά του ότι «ο συντονισμός εξεγέρσεων, η βία και οι επαναστάσεις δεν έχουν θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Εκτός από την Parler, οι δεξιοί και ακροδεξιοί χρήστες επέλεγαν το σύστημα μηνυμάτων Telegram και την πλατφόρμα Gab, καθώς ενοχλούνταν από την πιο περιοριστική πολιτική των Twitter και Facebook.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

20

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση