Σε αναστολή από το Τwitter 70.000 λογαριασμοί αφιερωμένοι στις θεωρίες ακροδεξιάς συνωμοσίας του QAnon

Σε αναστολή από το Τwitter 70.000 λογαριασμοί αφιερωμένοι στις θεωρίες ακροδεξιάς συνωμοσίας του QAnon

Tο twitter ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει τη λειτουργία περισσότερων από 70.000 λογαριασμών που ήταν κατά κύριο λόγο αφιερωμένοι στην ανταλλαγή περιεχομένου του QAnon, μίας ομάδας ακροδεξιών θεωριών συνωμοσίας, λίγες μέρες μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, αλλά και το κατέβασμα του λογαριασμού του απερχόμενου προέδρου.

«Δεδομένων των βίαιων γεγονότων στην Ουάσινγκτον και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης βλάβης, ξεκινήσαμε να αναστέλλουμε μόνιμα χιλιάδες λογαριασμούς που ήταν κυρίως αφιερωμένοι στην κοινή χρήση περιεχομένου QAnon την Παρασκευή το απόγευμα», δήλωσε το Twitter σε blog αργά τη Δευτέρα.«Αυτοί οι λογαριασμοί ασχολήθηκαν με την κοινή χρήση επιβλαβούς περιεχομένου που σχετίζεται με το QAnon σε κλίμακα και ήταν κυρίως αφιερωμένοι στη διάδοση αυτής της θεωρίας συνωμοσίας σε όλη την υπηρεσία», δήλωσε η εταιρεία.

Οι υποστηρικτές του QAnon προωθούν θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες περιλαμβάνεται ο αστήριχτος ισχυρισμός ότι ο Τραμπ πολεμάει μυστικά μια κλίκα παιδεραστών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εξέχοντες Δημοκρατικοί, προσωπικότητες στο Χόλιγουντ και σύμμαχοι του «βαθέος κράτους». Το Twitter είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι θα αναστείλει οριστικά τη λειτουργία λογαριασμών που προωθούν περιεχόμενο του QAnon, απαγορεύοντας σημαντικούς ακροδεξιούς που προωθούν τις θεωρίες συνωμοσίας του κινήματος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα όσα ακολούθησαν την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο τη περασμένη Τετάρτη και τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, Facebook και Instagram αποφάσισαν να αναστείλουν επ’ αόριστον τους λογαριασμούς του Ντ. Τραμπ Όπως δήλωσε σε ανάρτησή του ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ, «τα σοκαριστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών ξεκάθαρα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μεταβίβαση εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν», υπογράμμισε και σημείωσε ότι οι επίμαχες αναρτήσεις του απερχόμενου προέδρου κρίθηκε ότι θα προκαλούσαν περαιτέρω βία.

Επομένως, αναφέρει πως «πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι επιτρέποντας στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας αυτή την περίοδο είναι απλά πολύ μεγάλοι. Για αυτό, επεκτείνουμε το μπλοκάρισμα που επιβάλαμε στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram επ’ αόριστον και τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας», κατέληξε ο Ζούκερμπεργκ.

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

23

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση