Αποφάσεις Συνέλευσης Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, 17/1/21

Αποφάσεις Συνέλευσης Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, 17/1/21

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου έγινε διαδικτυακά η πρώτη γενική συνέλευση για το νέο χρόνο της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
1. Η συλλογή και διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης της ομάδας Αλληλεγγύης του ΚΣΜ και της ΚΑΡ συνεχίζεται, με επόμενο ραντεβού το Σάββατο 23/1 στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και το στέκι «Φυσάει Κόντρα στη Νίκαια.
Η εικόνα από τη δράση της αλληλέγγυας προσφοράς τροφίμων, ειδών προσωπικής φροντίδας και καθαριότητας του ΚΣΜ και της ΚΑΡ προς μέλη-οικογένειες μεταναστ(ρι)ών, προσφύγων/ισσών και ντόπιων που έμειναν άνεργοι-ες μέσα στο λοκντάουν και πλήττονται ιδιαίτερα από αυτό. Στις αυξανόμενες ανάγκες που καταγράφονται πλέον και αφορούν και πολλές οικογένειες με μωρά και μικρά παιδιά αναφέρθηκαν τα μέλη του ΚΣΜ που δραστηριοποιούνται στην ομάδα Αλληλεγγύης. Όπως προέκυψε αυτή τη στιγμή με τρόφιμα, καθαριστικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής, αλλά και γάλατα βρεφικής ηλικίας και πάνες καλύπτονται αυτήν τη στιγμή 80 περίπου άτομα.

Λόγω της πληθώρας των αιτημάτων, των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν και των οικονομικών δυνατοτήτων του σχολείου αποφασίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί κατά πολύ ο υπάρχων αριθμός που θα στηρίζει με αυτό τον τρόπο το σχολείο. Επίσης για τον ίδιο λόγο πρέπει να γίνεται μια ιεράρχηση των αναγκών και να ενημερωθούν οι οικογένειες για την περιοδικότητα της στήριξης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν προκύψει και από τον Covid-19.
2. Η διακίνηση των ημερολογίων του σχολείου φέτος πήγε πολύ καλύτερα από άλλες χρονιές με τη βοήθεια και των social media στα οποία αναρτήθηκε και προτάθηκε σε πολλούς διαδικτυακούς, γνωστούς και άγνωστους, φίλους η αγορά τους, παράλληλα με την ήδη διακίνηση χέρι με χέρι αλλά και την ενίσχυση μας από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες.
3.  Αποφασίστηκε η συμμετοχή της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» στη διεθνιστική – αντιφασιστική – αντιπολεμική συγκέντρωση που προγραμματίζεται να γίνει από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό, την καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι» και άλλες συλλογικότητες το Σάββατο 30 Γενάρη, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση των Ιμίων. Συμμετέχουμε σε αυτήν τη συγκέντρωση και θα υπάρξει και δημόσιο κάλεσμα για αυτήν.
4. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η περαιτέρω στήριξη της Καμπάνιας «Μαζί στον Αγώνα». Μια καμπάνια που αφορά όσους/ες έχουν συλληφθεί ή τους επιβλήθηκε πρόστιμο για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για τη 17 Νοέμβρη και τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (6 Δεκέμβρη) και όχι μόνο. Είναι σε διαδικασία η δικαστική μάχη για να σβηστούν αυτά τα πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες όσων συμμετείχαν και συμμετέχουν σε πορείες-συγκεντρώσεις ακολουθώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που έχουν παρθεί λόγω Covid-19 ως μέρος της κατασταλτικής αντιμετώπισής τους από την κυβέρνηση.
Για αυτό το σκοπό και συνεισφέροντας στην κάλυψη των εξόδων η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» θα δώσει το ποσό των 200€ στην καμπάνια. Επίσης θα συμμετέχει στην κινητοποίηση το Σάββατο 6 Φλεβάρη που θα γίνει στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι.

 

128

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση