Χημικά και ξύλο από την αστυνομία στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Χημικά και ξύλο από την αστυνομία στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Βίαιη ήταν η αντιμετώπιση της αστυνομίας σε Αθήνα και Πάτρα εναντίον των λιγοστών διαδηλωτών που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας από 8 Ιανουαρίου, Δημήτρη Κουφοντίνα. Στην Πάτρα μάλιστα η αστυνομία προχώρησε και σε δύο προσαγωγές.

ημικά, ξύλο, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και προσαγωγές ήταν η απάντηση της αστυνομίας εναντίον μικρού αριθμού ατόμων που συγκεντρώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου ζητώντας τη μεταφορά του από τις φυλακές Δομοκού, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην Πάτρα στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης ανταποκρίθηκαν περί τα 50 άτομα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιούταν η συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, με την ΕΛΑΣ να έχει αποκλείσει κάποιους από τους γύρω δρόμους.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κατέβουν από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία, με τους αστυνομικούς των ΥΜΕΤ, οι οποίοι είχαν κλείσει τον δρόμο, να τους επιτίθενται με γκλοπ χημικά και κρότου λάμψης. Παράλληλα προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Στην Αθήνα στις 5 και μισή το απόγευμα γύρω στα 20 άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, έπειτα από κάλεσμα του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι κυριολεκτικά συνωστίστηκαν γύρω από τους λιγοστούς διαδηλωτές που είχαν ανοίξει πανό και φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κουφοντίνα. Τελικά τους επέτρεψαν να κινηθούν μόνο πάνω στο πεζοδρόμιο προς την Ομόνοια.

 

 

Εναντίον άλλων δέκα ατόμων που επιχείρησαν να πλησιάσουν το σημείο η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

 

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

28

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση