Καταργήθηκε η απαγόρευση πρόσληψης διεμφυλικών ατόμων στον στρατό των ΗΠΑ που είχε επιβάλει ο Τραμπ

Καταργήθηκε η απαγόρευση πρόσληψης διεμφυλικών ατόμων στον στρατό των ΗΠΑ που είχε επιβάλει ο Τραμπ

Πράξη έκανε την προεκλογική του υπόσχεση ο Τζο Μπάιντεν, καταργώντας την απαγόρευση που υπήρχε για τα διεμφυλικά άτομα στον αμερικανικό στρατό μετά από παρέμβαση του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Υποστηρικτές της ΛΟΑΚΤΙ κοινότητας χαιρέτισαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη, την ώρα που ικανοποίηση επικρατεί και για την τοποθέτηση της Rachel Levine ως νέα υφυπουργός Υγείας, η οποία είναι η είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που αναλαμβάνει θέση σε Κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα και πως η ισχύς της Αμερικής βασίζεται στην διαφορετικότητά της», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.

«Με το να επιτρέπουμε σε όλους Αμερικανούς που έχουν τα προσόντα, να υπηρετούν τη χώρα τους ένστολοι, αυτό είναι καλύτερο για τον στρατό και καλύτερο για τη χώρα, διότι μια ισχύς χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πιο αποτελεσματική ισχύς. Με απλά λόγια, αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει και είναι προς το εθνικό μας συμφέρον», συνέχισε η ανακοίνωση.

«Εάν είστε κατάλληλοι και έχετε τα προσόντα για το σώμα και μπορείτε να υποστηρίξετε τα πρότυπα θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να υπηρετήσετε» ανέφερε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Όστιν.

 

Σε ένα tweet, ο Μπάιντεν ανέφερε: «Είναι απλό: η Αμερική είναι ασφαλέστερη όταν όλοι όσοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις να υπηρετήσουν, μπορούν να το κάνουν ανοιχτά και με υπερηφάνεια».

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας, το 2016, επέτρεψε σε άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται ανοιχτά διεμφυλικά, να κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και να λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ, που τον διαδέχτηκε στον Λευκό Οίκο «πάγωσε» την κατάταξη τους στο στράτευμα, επιτρέποντας παράλληλα στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό να συνεχίζει να υπηρετεί.

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

19

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση