Περισσότερες γυναίκες ηθοποιοί βρίσκουν θάρρος και μιλούν και ο Κιμούλης δηλώνει ότι «ο κάθε πικραμένος θα καταγγέλλει»

Περισσότερες γυναίκες ηθοποιοί βρίσκουν θάρρος και μιλούν και ο Κιμούλης δηλώνει ότι «ο κάθε πικραμένος θα καταγγέλλει»

Αυξάνονται οι γυναίκες ηθοποιοί που επώνυμα βγαίνουν και ενώνουν τη φωνή τους με αυτή της Ζέτας Δούκας καταγγέλλοντας παραβιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές από τον Γιώργο Κιμούλη. Κ. Γερονικολού, Ευ. Ρουμελιώτη, Φ. Ξυλά μερικές από αυτές που μίλησαν ανοιχτά, ενώ στο πλευρό της Ζ. Δούκα στάθηκαν οι ηθοποιοί Δ. Χρυσικού και του Ν. Ψαρράς οι οποίοι δηλώνουν μάρτυρες σε όσα κατήγγειλε. «Ήταν κάτι που όλος ο καλλιτεχνικός χώρος το γνώριζε αλλά κανείς δεν είχε το κουράγιο να βγει να το πει» δηλώνει η ηθοποιός, Τραϊάνα Ανανία, ενώ την ίδια ώρα ο Γ. Κιμούλης με νέα δήλωση του λέει ότι «ο κάθε πικραμένος θα βγαίνει και θα κάνει καταγγελία».

Μετά τη χθεσινή επώνυμη καταγγελία της ηθοποιού Ζέτα Δούκα για συστηματική ψυχολογική και λεκτική βία από τον σκηνοθέτη- ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη η οποία κορυφώθηκε με περιστατικό σωματικής βίας και άλλες ηθοποιοί μιλούν για αντίστοιχες παραβιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κιμούλης με δήλωση του στο news247 υποστηρίζει «ότι ανοίγει ένας ασκός του Αιόλου με ανόητες καταγγελίες τύπου ‘με κοίταξε στραβά ο τάδε’ με αποτέλεσμα – και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο – στον μέλλοντα χρόνο η πραγματική καταγγελία, όπως ήταν αυτή της κυρίας Μπεκατώρου, να μην έχει αξία».

«Η κυρία Δούκα δεν ήταν κάποιο κοριτσάκι 18 ή 22 ετών όταν συνεργαζόμαστε, όπου ο “κακός” θιασάρχης Κιμούλης τής έκανε bullying. Ήταν μία γυναίκα χρόνια στο θέατρο, πρωταγωνίστρια, της  οποίας ειρήσθω εν παρόδω, της είπα κιόλας αν θέλει να βγει να πει στο κοινό ότι ακυρώνεται η παράσταση λόγω των επεισοδίων έξω (για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου). Αν υπήρχε ένα είδος bullying, εκείνη εκ των πραγμάτων έπρεπε να πάει στον παραγωγό και να πει “αν συνεχίσει να μου φέρεται έτσι, εγώ θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας”» υπογραμμίζει στη δήλωση του στο ίδιο μέσο.

«Είναι τραγικό αυτό το μοδάτο πράγμα που πάει να ξεκινήσει αυτήν τη στιγμή. Το να αντιμετωπίζουμε σοβαρές καταγγελίες ως μία μόδα. Ο κάθε πικραμένος θα βγαίνει τώρα και θα λέει “αυτός μου φέρθηκε άσχημα” ή “με κοίταξε στραβά και μου είπε αυτό», προσθέτει.

«Με κακοποίησε ψυχικά, με έβριζε χυδαία – Η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου»

Η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη μίλησε σήμερα για την παλιότερη αναφορά της στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη, στον απόηχο της καταγγελίας της Ζέτας Δούκας. Παρά το γεγονόε ότι ο κ. Κιμούλης έχει δηλώσει πως θα προβεί σε μηνύσεις και αγωγές για ψευδείς ισχυρισμούς, η κα Ρουμελιώτη διαμήνυσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega: «Δε με ενδιαφέρει, να κάνει ό,τι θέλει, να μου κάνει μήνυση, να με πάει στα δικαστήρια, δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Είναι όλα αλήθεια, έχω μιλήσει για αυτό – δεν είναι η πρώτη φορά.»

«Δεν μπορεί να βγαίνει ο κύριος Κιμούλης και να λέει ότι τώρα θυμηθήκαμε η Ζέτα, εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που θα μιλήσουμε, ότι τώρα θυμηθήκαμε τη συμπεριφορά του «επειδή έχει γίνει της μόδας» πατώντας πάνω στην κορυφαία πράξη της Μπεκατώρου. Πάντα τα λέγαμε, αλλά τα λέγαμε μεταξύ μας. Και η φήμη αυτού του ανθρώπου προηγείται της παρουσίας του. Όλοι ξέρουμε μέσα στον χώρο για τις συμπεριφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου», ανέφερε η ηθοποιός.

«Βγήκε και είπε για την Ζέτα ότι ήταν μία φτασμένη ηθοποιός. Ε λοιπόν εγώ δεν ήμουν μια φτασμένη ηθοποιός ήμουν ένα κορίτσι 25 χρονών. Ήταν η τρίτη μου παράσταση. Δεν ήμουν πρωταγωνίστρια. Δεν είχα αυτή την δύναμη στο χώρο.  Φοβόμουν και πίστευα ότι αν έβγαινα να μιλήσω και τα έβαζα με τον Γιώργο Κιμούλη θα έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο και μπορεί να μην ξαναδούλευα και εγώ ζούσα από αυτή τη δουλειά τότε».

«Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μου. Μετά από τη συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Αναγκαζόμουν, για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης για να μπορώ να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή και να μιλάω […] Εγώ ξεκίνησα να κάνω πρόβες με αυτόν τον άνθρωπο, ήμουν τρομερά ευτυχισμένη για αυτή την παράσταση […] στις πρόβες όλα πήγαιναν περίφημα και όλα άρχισαν τη πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά. Το bullying που έχω υποστεί αισθάνομαι ότι δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Μετά τη συνεργασία μας με τον Γιώργο Κιμούλη φοβόμουν να ανέβω πάνω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή, προσπαθούσα να κάνω τη δουλειά και ερχόταν από πίσω μου και δε μπορώ να πω αυτά που άκουγα να μου λέει στο αυτί μου.

»Αυτό που είπε χθες ότι δεν βγήκαμε να μιλήσουμε, βγήκα και μίλησα από την πρώτη στιγμή, όταν τελείωσε τη συνεργασία μου με αυτό τον άνθρωπο, προσπάθησα να προστατεύσω τους ανθρώπους στο χώρο μου, ποτέ δεν έκρυψα τι έχω περάσει από τον Γιώργο Κιμούλη. Έπιασα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τον ίδιο και τον ρώτησα γιατί, γιατί μου τα κάνεις όλα αυτά.

»Δεν ξέρω μέχρι και σήμερα για ποιον λόγο τα πέρασα όλα αυτά. Ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου. Ευτυχώς που μετά συνάντησα ανθρώπους που με υποστήριξαν και με στήριξαν και τελικά έμεινα σε αυτόν τον χώρο. Γιατί άλλη μία τέτοια συνεργασία να είχα, θα τα είχα εγκαταλείψει, θα είχα φύγει. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να κλείσω τη σεζόν. Αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο Σάββατο βράδυ, ένα κεντρικό θέατρο της Αθήνας, γεμάτο, μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και να πάω στο σπίτι μου».

»Αναγκαζόμουν… στο διάλειμμα της παράστασης φοβόμουν να μείνω στο καμαρίνι και πήγαινα και καθόμουν στη λεκάνη της τουαλέτας μέχρι να περάσει το ένα τέταρτο και να βγω στην σκηνή.

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» που ανέβηκε στο Θέατρο Βρετάνια το 2006 και μιλώντας κατά το παρελθόν στο «Happy Day» είχε «φωτογραφίσει» τον Γιώργο Κιμούλη κάνοντας λόγο για αντισυναδελφική συμπεριφορά. «Δεν φοβάμαι πια, ότι αύριο δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Ακούσαμε ότι μιλήσαμε «μετά από 13 χρόνια». Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χρόνο. Όταν εγώ βγήκα και μίλησα για αυτό, πέρασε στα ψηλά γράμματα», δήλωσε.

«Δεν γίνεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκονται και έχουν κακοποιήσει με κάποιον τρόπο τους συνανθρώπους τους να μην βγαίνουν να πουν ένα συγγνώμη και αντ’ αυτού να προσπαθούν με διάφορες δικαιολογίες να θυματοποιούν τον εαυτό τους και να αλλάζουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την πραγματικότητα με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο Σε αυτόν τον χώρο είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά», υποστήριξε από την πλευρά της ηθοποιός.

«Ίσως ήταν η χειρότερη συνεργασία που έχω κάνει»

Η γνωστή ηθοποιός Φαίη Ξυλά μίλησε στο OPEN το πρωί της Τετάρτης και στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη ανέφερε: «Ήταν από τις πιο δύσκολες ίσως και η χειρότερη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη, όμως, έβαλα τα όριά μου. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία πάρα πολύ δύσκολα χωρίς να μιλάμε καν μεταξύ μας, καμία επαφή. Ήταν ψυχοφθόρα. Δεν είναι ευχάριστες αυτού του είδους οι συνεργασίες. Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Όλα αυτά που περιγράφει η Ζέτα Δούκα είναι καταδικαστέα», είπε μεταξύ άλλων η Φαίη Ξυλά.

«Με φόβισες, δεν θα επιτρέψω να το ξανακάνεις»

Για εργασιακό εκφοβισμό κατηγορεί τον Γιώργο Κιμούλη η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού με ανάρτησή της.  «Γιατί τώρα; Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου», αναφέρει στην ανάρτησή της η Ελληνίδα ηθοποιός.

«Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη “συνεργασία” μας. Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας “πικραμένης”. Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν», συνεχίζει στην ανάρτησή της.

«Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος», γράφει.

Απευθυνόμενη στη Ζέτα Δούκα, έγραψε: «Σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα». «Ως εδώ όμως», καταλήγει η ανάρτηση η οποία συνοδεύεται από μία φωτογραφία από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή» που πρωταγωνιστούσε με τον Γιώργο Κιμούλη, και τη φράση «σε παρακαλώ μην επιστρέψεις».

«Όλος ο καλλιτεχνικός χώρος το γνώριζε»

Μιλώντας στο gossip-tv η ηθοποιός Τραϊάνα Ανανία αναφέρθηκε στις καταγγελίες της Ζέτα Δούκα δηλώνοντας ότι «όλος ο καλλιτεχνικός χώρος το γνώριζε».

«Ευχαριστούμε την Ζέτα και όλους όσους μίλησαν. Ήταν κάτι που όλος ο καλλιτεχνικός χώρος το γνώριζε αλλά κανείς δεν είχε το κουράγιο να βγει να το πει» είπε συγκεκριμένα.

Η Τραϊάνα Ανανία, χθες δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δυο ιστορίες για το γεγονός αυτό.

Πιο αναλυτικά, έκανε ένα repost της Κατερίνας Γερονικολού κι έγραψε: «Από τον Οθέλλο στον Οθέλλο Κιμούλη. Ευχαριστώ το σύμπαν και το κάρμα το δίκαιο» και το δεύτερο post στο οποίο απεικονίζεται η Ζέτα Δούκα, γράφοντας «Ευχαριστούμε Ζέτα Δούκα».

Στο πλευρό της Ζ. Δούκα συνάδελφοι της

Με δήλωση τους δύο ηθοποιοί η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς ενώνουν τη φωνή τους με αυτή της Ζ. Δούκα και δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν στις αρχές.

Η κοινή ανακοίνωση της Δ. Χρυσικού και του Ν. Ψαρρά: Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης “Closer” στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και την συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κιμούλής απάντησε με αγωγή και μήνυση στα όσα κατήγγειλε το μεσημέρι της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή η ηθοποιός Ζέτα Δούκα αναφορικά με την ψυχολογική και σωματική βία που υπέστη από τον ηθοποιό, κατά τη συνεργασία τους σε παραστάσεις προ ετών.

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

1.005

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση