Κατάληψη εκκλησίας στις Βρυξέλλες από μετανάστες χωρίς χαρτιά με την άδεια του ιερέα, για να αναδειχθούν τα προβλήματα τους

Κατάληψη εκκλησίας στις Βρυξέλλες από μετανάστες χωρίς χαρτιά με την άδεια του ιερέα, για να αναδειχθούν τα προβλήματα τους

Εδώ και τρεις μέρες περίπου 150 μετανάστες χωρίς χαρτιά μένουν μέσα στην καθολική εκκλησία Saint Jean Baptiste au Beguinage στο κέντρο του Βελγίου, με την άδεια του ιερέα, έτσι ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα τους και η κυβέρνηση να δεχθεί να συζητήσει μαζί τους.

Από την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, περίπου 150 μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν χαρτιά έκαναν «κατάληψη», με την άδεια του ιερέα, σε κεντρικό καθολικό ναό στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και η κυβέρνηση του Βελγίου να ανοίξει έναν διάλογο ως προς τα έγγραφα τους.

Ο συγκεκριμένος ναός έχει καταληφθεί από μετανάστες αρκετές φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια, σύμφωνα με το infomigrants.net. «Ο ιερέας στηρίζει πολύ τους μετανάστες» δήλωσε ένα μέλος της οργάνωσης Ciré, που ασχολείται με τα δικαιώματα των προσφύγων. «Πολλοί από αυτούς ζουν στο Βέλγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε. «Θέλουν πρόσβαση σε στέγαση, υγεία και εκπαίδευση. Και θέλουν να έχουν το δικαίωμα να εργάζονται υπό νομικές συνθήκες και όχι την κατάσταση εκμετάλλευσης στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι λόγω της διοικητικής τους κατάστασης».

Η τελευταία δράση ήταν μια απεργία πείνας 200 ατόμων που δεν είχαν χαρτιά το 2009.

Φωτογραφίες από τον Alexandro Michailidi  για το SOOC:

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

96

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση