Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών: σχολείο αλληλεγγύης, διεκδίκησης κι αγώνα

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών: σχολείο αλληλεγγύης, διεκδίκησης κι αγώνα

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» συνεχίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης, ενθαρρυμένοι από την ανταπόκριση των αλληλέγγυων σε ανάλογες δράσεις κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας. Σε περίοδο πανδημίας και εξαιρετικά μεγάλων οικονομικών δυσκολιών και για το ίδιο το σχολείο, αποφασίσαμε να παραμείνουμε «ανοιχτοί» για τους ανθρώπους μας αλλά και για όσους/ες ακόμη ζητούν ή έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας.

Ξεκινήσαμε στις 28 Νοεμβρίου την καμπάνια αλληλεγγύης και στήριξης ανέργων, ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών / προσσφύγ(ισσ)ών και διευρύναμε τους χώρους συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης πέρα από τον χώρο του σχολείου. Σε συνεργασία με το στέκι κοινωνικής δράσης και πολιτισμού «Φυσάει κόντρα», καταφέραμε να στηρίξουμε ήδη 80 άτομα και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Μετράμε ήδη 4 δράσεις συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ρούχων (για παιδιά και ενήλικες) και με την πολύτιμη οικονομική στήριξη του κόσμου καταφέραμε και συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις εκκλήσεις για βοήθεια, από συλλογικότητες και κέντρα κράτησης.

Τόσο το σύνολο των μελών της Κίνησης όσο και των εθελοντ(ρι)ών του Σχολείου, εκτιμήσαμε ως επείγουσα την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικού δικτύου έμπρακτης αλληλεγγύης, σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες και κοινωνικούς χώρους, ως αρχή κι αφετηρία, διεκδικώντας να αποτελέσει το μέσο κινητοποίησης κι αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και «εξαίρεσης».

Αλληλεγγύη και κοινοί αγώνες με τους/τις μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγ(ισσε)ες, καλύτερη ζωή για όλους και όλες.

82

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση