Στους δρόμους ξανά οι Καταλανοί για τον Ασέλ και τη Δημοκρατία

Στους δρόμους ξανά οι Καταλανοί για τον Ασέλ και τη Δημοκρατία

Συνεχείς είναι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ισπανία για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Ασέλ με την κατηγορία ότι προσέβαλε τη μοναρχία και εξύμνησε την τρομοκρατία με τα τραγούδια του. Σημειώνεται ότι το ισπανικό κράτος έχει συλλάβει τον γνωστό τραγουδιστή με νόμο-φίμωτρο του Μαριάνο Ραχόι.

Η ποινή των 9 μηνών φυλάκισης που επιβλήθηκε στον Ασέλ, γνωστό για τις αριστερές πεποιθήσεις του και τους στίχους του που καταγγέλλουν το σύστημα, πυροδότησε όχι μόνο διαδηλώσεις αλλά και μια έντονη συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης στην Ισπανία. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε κατόπιν εορτής ότι θα προωθήσει ένα λιγότερο περιοριστικό νομοσχέδιο για την ελευθερία του λόγου.

Το βράδυ της Κυριακής, για έκτη διαδοχική νύχτα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίας υπέρ του Ασέλ αλλά και της Δημοκρατίας στη Βαρκελώνη, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον μουσικό. 

Τις τελευταίες ημέρες, πάνω από 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υπέρ του Ασέλ έχουν γίνει σε πολλές άλλες περιοχές της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μαδρίτης.

Πηγή: efsyn.gr

10

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση