Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης απαντούν στα αστυνομικά όργια μέσα στο Πανεπιστήμιό τους

Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης απαντούν στα αστυνομικά όργια μέσα στο Πανεπιστήμιό τους

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης, μία πολύ μαζική φοιτητική πορεία ξεκίνησε από τον χώρο του Πανεπιστημίου προς τα δικαστήρια, με χιλιάδες φοιτητές να υψώνουν τη φωνή τους κάτω από τις μάσκες τους.

Οι φοιτητές ανήρτησαν πανό στο άγαλμα του Αριστοτέλη που αναγράφει «ο Αριστοτέλης θα ντρεπόταν για την πολιτική σας».

Κλούβες της αστυνομίας μπλοκάρουν τους φοιτητές έξω από τα δικαστήρια.

«Εικόνες όπως αυτή του φοιτητή που σέρνεται στο κράσπεδο από τους άνδρες των ΜΑΤ μάς προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ αμαυρώνουν αφάνταστα το πανεπιστήμιό μας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διδάσκοντες στο Παιδαγωγικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δίνοντας συνέχεια στις πολύ έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας για το όργιο καταστολής από την ΕΛ.ΑΣ μέσα στο Πανεπιστήμιο, απέναντι σε ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών.

Σφοδρή αντίδραση υπήρξε και από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, με σύσσωμο το προσωπικό να χαρακτηρίζει τα έκτροπα «ως μία θλιβερή μέρα για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». Το Τμήμα καταγγέλλει ότι μεταξύ των 30 προσαγωγών και συλλήψεω φοιτητριών και φοιτητιών, με άγρια καταστολή, είναι και 3 φοιτήτριες του τμήματος. «Επειδή ο Πρόεδρος του Τμήματος ήταν αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων, μπορούμε να πούμε ότι οι εν λόγω φοιτήτριες συνελήφθησαν αναίτια, απλώς επειδή συμμετείχαν στη φοιτητική διαμαρτυρία. Επίσης, δηλώνουμε ότι η μία εκ των τριών λιποθύμησε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο πρώτα στο ΑΧΕΠΑ και από εκεί με περιπολικό στη ΓΑΔΘ» τονίζουν.

Πηγή: thepressproject.gr

114

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση