Βραδυνά τηλεφωνήματα και πιέσεις στον Πρύτανη Ιωαννίνων για να σπάσει με ΜΑΤ την κατάληψη των φοιτητών!

Βραδυνά τηλεφωνήματα και πιέσεις στον Πρύτανη Ιωαννίνων για να σπάσει με ΜΑΤ την κατάληψη των φοιτητών!

H Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τελεί εδώ και μερικές μέρες υπό κατάληψη από φοιτητές που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να δείξουν την αντίθεσή τους στον νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Παρά την έντονη φημολογία πως θα είχαμε μια επανάληψη όσων έγιναν στο ΑΠΘ, με τη βίαια επέμβαση των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο, η Σύγκλητος προς τιμήν της πήρε ομόφωνη απόφαση, με την οποία απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, διαφωνώντας κάθετα με “κάθε παρέμβαση εξωακαδημαϊκών παραγόντων ιδιαίτερα δε της Αστυνομίας”. Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή της στην πλειοψηφία των αιτημάτων των φοιτητών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το tvxs, στη συνεδρίαση της Συγκλήτου ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ανέφερε πως το προηγούμενο βράδυ του είχε τηλεφωνήσει η Κεραμέως ζητώντας του να επικοινωνήσει με τον Χρυσοχοΐδη! Κατόπιν συνεννόησης με τους Αντιπρυτάνεις, ο Αλμπάνης αποφάσισε να μην το κάνει. Το επόμενο πρωί, ωστόσο, είχε συνεχόμενες οχλήσεις από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ από την Θεσσαλονίκη, τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ στα Γιάννενα και τον υποδιευθυντή της τοπικής Ασφάλειας! Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο τελικά να κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός;

Τελικά η πολυδιαφημισμένη αυτοτέλεια των ΑΕΙ είναι απλά ένα ωραίο σύνθημα, το οποίο: α) λειτουργεί ως ψευδώνυμο για την αποσύνδεσή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίησή τους) και β) σταματά εκεί που αρχίζει ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης να βάλει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, αλλά δε βρίσκει πρόθυμες Πρυτανικές αρχές να συνεργαστούν μαζί της.

Πηγή: katiousa.gr

38

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση