Η Σ. Νικολάου διατηρεί «εκκρεμή» την εξέταση του αιτήματος Κουφοντίνα, ενώ έχει σταματήσει η λειτουργία των νεφρών του

Η Σ. Νικολάου διατηρεί «εκκρεμή» την εξέταση του αιτήματος Κουφοντίνα, ενώ έχει σταματήσει η λειτουργία των νεφρών του

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον Ant1, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η εξέταση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα, η οποία έχει υποβληθεί από τις 28/12/2020, «δεν θα εξεταστεί σήμερα».

Ταυτόχρονα, σήμερα ο πρωί οι γιατροί της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ενημέρωσαν ότι σταμάτησε η λειτουργία των νεφρών του απεργού πείνας και δίψας, με το ενδεχόμενο της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας να είναι άμεσα ορατό.

Η Σοφία Νικολάου δήλωσε ανοιχτά ότι προτίθεται να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο που απαγορεύει σίτιση ή όποια άλλη ιατρική πράξη σε απεργό πείνας που τις έχει αρνηθεί.

Η Νικολάου επέμεινε να παραπληροφορεί για τη δήθεν «παλιότερη άρνηση Κουφοντίνα να μεταχθεί στον Κορυδαλλό», πράγμα ψευδές, καθώς και τότε είχε ζητηθεί ό,τι και τώρα, δηλαδή να επιστρέψει στα ειδικά διαμορφωμένα κελιά του υπογείου, όπου κρατούνται ακόμα και σήμερα οι καταδικασμένοι για 17Ν.

Ανέφερε επίσης ψευδώς ότι «για το ζήτημα θα έπρεπε να αποφασίσει η Δικαιοσύνη», πράγμα που έχει καταρριφθεί από τα ίδια τα επίσημα έγγραφα που υπογράφει.

Πηγή: https://omniatv.com

 

64

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση