Δημήτρης Λιγνάδης: Ακόμη δύο πρόσωπα στη λίστα των μαρτύρων

Δημήτρης Λιγνάδης: Ακόμη δύο πρόσωπα στη λίστα των μαρτύρων

Ο Δημήτρης Λιγνάδης

Αντωνία Ξυνού

Ο 25χρονος κάτοικος Σουηδίας, ο οποίος έχει μηνύσει το Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, έφτασε κάτω από άκρα μυστικότητα στο ανακριτικό γραφείο, κατονομάζοντας δύο άτομα, που θα συμβάλλουν στην έρευνα της 19ης τακτικής ανακρίτριας.

Στην κλήτευση δύο νέων προσώπων, που ενδέχεται να συμβάλλουν ιδιαίτερα στην υπόθεση για βιασμό κατά συρροή σε βάρος του Δημ. Λιγνάδη, θα αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς την έρευνα, με βασικό στόχο της την προστασία των εμπλεκόμενων προσώπων.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, η δικαστική λειτουργός οργάνωσε τη λήψη της κατάθεσης του 25χρονου μηνυτή αργά το βράδυ της Τετάρτης, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Επί πέντε περίπου ώρες, ο 25χρονος βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο, ταξιδεύοντας από τη Σουηδία όπου κατοικεί μόνιμα, με στόχο να επιβεβαιώσει τις περιγραφές του, όπως αποτυπώνονται στη μήνυση του κατά του προφυλακισμένου σκηνοθέτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός άνδρας θέλησε να καταθέσει αυτοπροσώπως, τηρώντας όλες τις διαδικασίες.

Να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει αμφισβητήσει τόσο το περιεχόμενο της μήνυσης όσο και της διαδικασίας με την οποία το έγγραφο έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας, με τον Αλέξη Κούγια να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι τίθεται ζήτημα εκπροσώπησης ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο. Κατά την απολογία του σκηνοθέτη, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το διάστημα εκείνο βρισκόταν σε ταξίδι εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα πως από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου 2010 βρισκόταν στην Αίγυπτο με έναν συνάδελφό του.

Παράλληλα, ο συνήγορος στην πειθαρχική αναφορά κατά της τακτικής ανακρίτριας, αναφέρεται στη μήνυση του 25χρονου, λέγοντας ότι δεν κατέθεσε ποτέ ο ίδιος ο μηνυτής, αλλά ένα φίλος του. «Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι με είχε δει δύο φορές στη ζωή του, την πρώτη φορά στο ολυμπιακό χωριό (και όχι στο αεροδρόμιο όπως λέει ο μηνυτής) και την δεύτερη φορά μετά από ένα μήνα στο θέατρο Αμαντέους (εννοεί την παράσταση, η οποία όμως ανέβηκε το 2011 και όχι το 2010) και ότι μετά πήγε με τον μηνυτή και την Γαλλίδα φίλη του στο σπίτι μου, όπου δήθεν τους πρότεινα να κάνουμε ομαδική συνεύρεση παίζοντας ένα ελατήριο στο πρόσωπό μου, αλλά αυτοί έφυγαν» επισημαίνεται σε πειθαρχική αναφορά κατά της ανακρίτριας.

Την ίδια ώρα, η δικαστική λειτουργός αναμένεται τα αποτελέσματα των κατασχέσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, τα οποία συνελέγησαν κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι και στην αποθήκη του Δημ. Λιγνάδη, αλλά και στο σπίτι του αδελφού του. Τα ευρήματα δεν αποκλείεται να ανοίξουν τη “βεντάλια” των ερευνών, κι αυτό δίχως να ληφθεί υπόψη πως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ανδρέου έχει “χρεωθεί” την τρίτη κατά σειρά μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη για το ίδιο αδίκημα.

 

 

Πηγή: news247.gr

 

25

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση