Στην Ευελπίδων ο Κ. Καταραχιάς για την απόλυσή του – Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στην Ευελπίδων ο Κ. Καταραχιάς για την απόλυσή του – Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Για τις 9 το πρωί έξω απ’ τα δικαστήρια της Ευελπίδων ανανεώθηκε το «ραντεβού» των αλληλέγγυων στον γιατρό συνδικαλιστή του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Κώστα Καταραχιά, το μοναδικό επικουρικό γιατρό του οποίου η σύμβαση δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά μετά την εκδικητική μετακίνησή του στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία, του ανακοινώθηκε ότι η σύμβασή του θα λήξει σε λίγες μέρες.

Στις 10 θα εκδικαστούν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσης του ακτινοδιαγνώστη – προέδρου των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο.

Η περίπτωση του κ. Καταραχιά αποτελεί κορυφαίο εκβιασμό της κυβέρνησης προς τους «ήρωες» του ΕΣΥ, καθώς η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε αφού δημοσιοποίησε και αγωνίστηκε ενάντια στην ΕΔΕ κατά τριών συναδέλφων του, την οποία είχε διατάξει η διοικήτρια του νοσοκομείου, επειδή νόσησαν με κορονοϊό, προσπαθώντας να μεταθέσει στις πλάτες των εργαζομένων τις ευθύνες της για το κλείσιμο κλινικών για καρκινοπαθείς στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Το μεσημέρι της Τρίτης τα ΜΑΤ απομάκρυναν με χημικά εργαζομένους των νοσοκομείων «Άγιος Σάββας», «Γεννηματάς» και «Θριάσιο», καθώς και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας για την εκδικητική απόλυση του Κ. Καταραχιά. Η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία τους.

 

 

Πηγή: efsyn.gr

62

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση