Bullied: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για το σχολικό εκφοβισμό

Bullied: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για το σχολικό εκφοβισμό

Πώς μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι στον 21ο αιώνα συνάνθρωποι μας δέχονται ακόμη επιθέσεις λόγω της εμφάνισής τους, της οποιαδήποτε «ιδιαίτερης» συμπεριφοράς τους, που κάποιοι μπορεί να θεωρούν «μη φυσιολογική» ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, που σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί απειλή και συνήθως ούτε καν επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου;

Όπως και αν το δει κανείς, ζούμε ακόμη σε μια πραγματικότητα που επιτρέπει το bullying (εκφοβισμός) να είναι ένα φαινόμενο αρκετά σύνηθες, με συχνά καταστροφικές συνέπειες για όσους το βιώνουν, για τα συγγενικά τους πρόσωπα, και κατ’επέκταση για την κοινωνία ως σύνολο.

Η ταινία ‘Bullied’ ανιχνεύει φαινόμενα επιθέσεων και εκφοβισμού και ρίχνει φως στις επιπτώσεις τους, αλλά και στις μεθόδους και τα προγράμματα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη μείωση των φαινομένων αυτών στα σχολεία. Από τους ανθρώπους που ζουν με τα σημάδια του εκφοβισμού στις οικογένειες που τώρα θρηνούν την απώλεια του παιδιού τους λόγω αυτοκτονίας μετά από βάναυσα τέτοια περιστατικά, η ταινία εξετάζει τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι εκφοβίζουν και το αποτέλεσμα που προκύπτει από αυτό.

Με τη βοήθεια ακαδημαϊκών και εκπαιδευτών από όλη την Αμερική, το ‘Bullied’ οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι που ξεκινά με απώλεια και θλίψη, και ταξιδεύει προς τον προορισμό της ελπίδας, ξεπερνώντας τον φόβο. Τελικά, το ‘Bullied’ επικοινωνεί τη δύναμη της καλοσύνης μέσω της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης, ως έναν από τους πιο αποδεδειγμένα γόνιμους τρόπους για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Thomas Keith, έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία διατίθεται δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους συνδρομητές του tvxs.gr (KΛΙΚ ΕΔΩ) εδώ με πλήρη υποστήριξη υποτιτλων στα αγγλικά. Είναι το νέο προϊόν της σταθερής μας συνεργασίας με την πλατφόρμα επιλεγμένων ντοκιμαντέρ souldefinition.net , όπου και θα φιλοξενείται από την ερχόμενη εβδομάδα. Συνδράμοντας στην πλατφόρμα, πιθανότατα τη μόνη πραγματικά ανεξάρτητη, δίκαιη και ηθική πλατφόρμα (αληθινών) ταινιών στον κόσμο, υποστηρίζετε όλες τις παραγωγές που συμμετέχουν ισότιμα.

 

 

Πηγή: tvxs.gr

304

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση