Απέκλεισαν οι φοιτητές το ΑΠΘ – Ζητούν ανοιχτά πανεπιστήμια χωρίς αστυνομία

Απέκλεισαν οι φοιτητές το ΑΠΘ – Ζητούν ανοιχτά πανεπιστήμια χωρίς αστυνομία

Συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις κινητοποιήσεις τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι προχώρησαν σε αποκλεισμό εισόδων και κτιρίων της Πανεπιστημιούπολης από νωρίς σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια της χώρας κατά της εφαρμογής του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα ΑΕΙ και ειδικότερα την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο που σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν τη δράση τους σε λίγες μέρες.


Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το Σχήμα των ΕΑΑΚ, που εκπροσωπούνται στους συλλόγους των Τμημάτων Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικής Φιλολογίας, Φιλολογίας, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικής Φιλολογίας και του ΣΟΦΕΘ.

Συγκεντρώθηκαν, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, μπροστά από τις μπάρες ελέγχου της διέλευσης αυτοκινήτων στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το campus από την οδό Εγνατίας έως την Αγίου Δημητρίου, καθώς και μπροστά από τις κεντρικές εισόδους σχολών.

«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την επιστροφή στις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας, για την μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη», αναφέρουν.

«Συνεχίζουμε με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης», σημειώνουν.

«Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή», συμπληρώνουν.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης, που ξεκίνησε χθες από μέλη άλλων φοιτητικών παρατάξεων από τους Συλλόγους τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών, Καλών Τεχνών, Πολιτικών Επιστημών, Πολυτεχνικής, που είχαν πραγματοποιήσει και την πολυήμερη κατάληψη τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Οι φοιτητές καλούν αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, σε πορεία διαμαρτυρίας κατά του νόμου 4777/21, με αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου προχώρησαν χθες και οι φοιτητές και εργαζόμενοι του ΕΜΠ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, με βάση την απόφαση του συντονισμού που είχαν λάβει οι σύλλογοί τους.


 

 

Πηγή: efsyn.gr

23

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση