Υψηλό και διεθνές ενδιαφέρον για τον Κώστα Βαξεβάνη

Υψηλό και διεθνές ενδιαφέρον για τον Κώστα Βαξεβάνη

Διεθνή μέσα ενημέρωσης, πρακτορεία ειδήσεων και δημοσιογραφικές οργανώσεις εξέφρασαν τη στήριξή τους στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με σειρά δημοσιευμάτων τους μετά την καταγγελία που έκανε για συμβόλαιο θανάτου κατά της ζωής του. Μεταξύ άλλων, εκφράζουν την ανησυχία τους για άλλη μία απειλή ζωής κατά δημοσιογράφου μετά τον φόνο του Γιώργου Καραϊβάζ, την ίδια στιγμή που ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται να οδηγείται στη ΓΑΔΑ.


Μία σειρά από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και μέσων ενημέρωσης έχουν πάρει θέση υποστηρίζοντας τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη μετά το άρθρο – καταγγελία που έκανε για συμβόλαιο θανάτου προς το πρόσωπό του.

Σε σχόλιό της στο Documentonews.gr η Eva Cossé, εκπρόσωπος του Human Rights Watch στην Ελλάδα, ανέφερε: «Τον τελευταίο χρόνο, ανησυχούμε ιδιαίτερα για την επιδείνωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, από επιθέσεις και παρενοχλήσεις εναντίον δημοσιογράφων που καλύπτουν πορείες, ανησυχούμε σχετικά με την ανεξαρτησία των mainstream ΜΜΕ και τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι τον συγκλονιστικό θανατηφόρο πυροβολισμό κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Το γεγονός ότι Έλληνας ερευνητής δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, έλαβε πληροφορίες που τον κάνουν να φοβάται τη ζωή του είναι ένας ακόμη λόγος ανησυχίας»

To Γαλλικό Πρακορείο (AFP) δημοσίευσε εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα της γαλλόφωνης εφημερίδας Le Matin. Με τίτλο «Έλληνας δημοσιογράφος απειλήθηκε με δολοφονία» τονίζοντας ότι «ο Κώστας Βαξεβάνης, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας Documento και του documentonews.gr, τέθηκε υπό αστυνομική προστασία μετά τη δημόσια καταγγελία για απειλή κατά της ζωής του»

Η ιστοσελίδα Euroactiv με τίτλο: «Ένας ακόμη Έλληνας δημοσιογράφος υπό την απειλή θανάτου» επισημαίνει στο άρθρο της πως οι νέες αυτές καταγγελίες από τον Κώστα Βαξεβάνη έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες αφότου η ελληνική κοινωνία σοκαρίστηκε από τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και αναφέρεται στην αντίδραση ορισμένων πολιτικών οι οποίοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του δημοσιογράφου και συγκεκριμένα στέκεται στην ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που διέταξε έκτακτα μέτρα προστασίας τους καθώς επίσης και διερεύνηση της υπόθεση σε συνεργασία με το εισαγγελέα.

Και οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RFS) παίρνουν θέση με σειρά από tweets για τον δημοσιογράφο. Ενδεικτικά:

 

Σύλληψη Φουρθιώτη


Στο μεταξύ το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Απριλίου, συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης με τις πληροφορίες να συνδέουν την αστυνομική επιχείρηση με το περιστατικό της φερόμενης επίθεσης στην κατοικία του από δύο ένοπλους. Οι πληροφορίες φαίνεται να συμφωνούν στις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του παρουσιαστή, με κάποιες εξ αυτών να αναφέρονται και σε κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πλαίσιο των ερευνών.


 

Πηγή: thepressproject.gr

21

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση