Καλούνται στην ασφάλεια για να απολογηθούν επειδή… κατέθεσαν ένα λουλούδι για το Πολυτεχνείο

Καλούνται στην ασφάλεια για να απολογηθούν επειδή… κατέθεσαν ένα λουλούδι για το Πολυτεχνείο

Εννέα άτομα μέλη σωματείων γιατροί εκπαιδευτικοί κ περιφ σύμβουλοι καλούνται από την ασφάλεια Μυτιλήνης 5 μήνες μετά να καταθέσουν γιατί βρέθηκαν στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη ενός από τα θύματα της δικτατορίας κ άφησαν ένα λουλούδι τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνειου. 

Αναδημοσιεύουμε τμήμα του ρεπορτάζ εκείνης της μέρας από το site stonisi.gr

Στις 5 το απόγευμα ομάδα περίπου 20 ατόμων από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (μάσκες και αποστάσεις) πορεύτηκαν από την πλατεία Σαπφούς προς το πάρκο της Αγίας Ειρήνης όπου η προτομή του Μυτιληνιού νεκρού του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη, που σκότωσε ο Ντερτιλής.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στο ύψος της Νομαρχίας σε απόσταση μικρότερη δηλαδή των 100 μέτρων από την προτομή τους απαγόρευσαν να μπουν στο πάρκο! «Ποιος είναι υπεύθυνος της διοργάνωσης της πορείας;» φώναξε προς τους διαδηλωτές ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου Ηλίας Βαζούρας. Για να πάρει την απάντηση: «Ένας 60άρης κύριος που μας περιμένει στο πάρκο. Μιχάλη Μυρογιάννη τον λένε».

Αλλά τα πράγματα δεν ήταν μόνο αστεία. Άλλη ομάδα στελεχών των ΜΑΤ είχαν στήσει μπλόκο στο δρόμο πίσω από τη Νομαρχία ενώ άλλη ομάδα είχε παραταχθεί πίσω από την προτομή του Μυρογιάννη! Με λίγα λόγια δηλαδή είχε αναπτυχθεί ένας απίστευτος όγκος αστυνομικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν 20 όλους κι όλους ανθρώπους να μη φτάσουν στον τελικό τους προορισμό το πάρκο της Αγίας Ειρήνης.

Ακολούθησε ένα κυνηγητό όπου ένας ένας ή δυο δυο οι διαδηλωτές ξεπερνούσαν τα μπλόκα της Αστυνομίας. Στο κυριολεκτικά μπροστά την προτομή του Μυρογιάννη, σε πέντε από τους διαδηλωτές επέδωσαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ στον καθένα. Τρία αυτά σε νεαρούς ανειδίκευτους γιατρούς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης οι οποίοι κροτούσαν ένα πανό με το οποίο διεκδικούσαν μέτρα για την υγεία!

223

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση