#Απεργια_6Μαη Μία από τις μαζικότερες διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα

#Απεργια_6Μαη Μία από τις μαζικότερες διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα

Xιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την κυβέρνηση προσπάθησαν να σαμποτάρουν την πρωτομαγιάτικη απεργία. Διαδηλώσαμε για να μην καταργηθεί το 8ωρο, για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα που θέτουν σε αμφισβήτηση τα συνδικάτα και το ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Δεκάδες οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικάτα, αντιρατσιστικές και άλλες συλλογικότητες δώσαμε ραντεβού σήμερα το πρωί στην Αθήνα, στα Προπύλαια. Η πρωτομαγιάτικη πορεία ξεκίνησε από εκεί, πέρασε μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας και την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου είχε συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ και όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε στο Σύνταγμα, όπου προηγουμένως είχε συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν αφορούσαν κυρίως την υπεράσπιση του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων, της ενίσχυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας υγείας, ιδίως την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Επίσης φωνάξαμε συνθήματα ενάντια στην αστυνομοκρατία, στον ρατσισμό και τον σεξισμό, καθώς και ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Μετά από καιρό ήταν μια από τις μαζικότερες διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς με έντονη παρουσία εργατικών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικάτων. Η κυβέρνηση έλαβε ηχηρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο-τερατούργημα. Οι αγώνες μας χρειάζεται να κλιμακωθούν μέχρι τη νίκη!

Πηγή: redtopia.gr

65

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση