Γερμανία: Θρησκευτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών παρά τις αντιδράσεις του Βατικανού

Γερμανία: Θρησκευτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών παρά τις αντιδράσεις του Βατικανού

Εκατό Καθολικές εκκλησίες στη Γερμανία ενώνουν με τα δεσμά του γάμου ομόφυλα ζευγάρια.


Εκατό Καθολικές εκκλησίες στη Γερμανία ενώνουν με τα δεσμά του γάμου ομόφυλα ζευγάρια, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, αψηφώντας την απόφαση του Βατικανού που χαρακτηρίζει τον γάμο ομοφυλοφίλων «αμαρτία».

Ο πρώτος γάμος


Για την Κλαούντια και την σύντροφό της Τάνια ήταν μια μεγάλη μέρα. Αν και παντρεμένες με πολιτικό γάμο, επέλεξαν να λάβουν ευλογία και από τον παπά της ενορίας τους στην εκκλησία της Αγίας Άγκνες κοντά στη Φρανκφούρτη.

«Αγαπιόμαστε. Θέλουμε να είμαστε μαζί. Και θέλαμε να το εκφράσουμε αυτό όχι μόνο σε ένα γραφείο δημαρχείου, κάτι που έχουμε ήδη κάνει, αλλά και στην εκκλησία, διότι και οι δυο πιστεύουμε», λέει για την απόφασή τους η Τάνια Χόλας, 41 ετών, προγραμματίστρια.

Ελπίδες σε ομόφυλα ζευγάρια είχαν δώσει δηλώσεις του Πάπα


Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει δηλώσεις στο παρελθόν που οδήγησαν αρκετούς καθολικούς να υποθέσουν πως η Καθολική Εκκλησία θα μπορούσε να αγκαλιάσει τα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως είχε δηλώσει ο ποντίφικας, πίστευε πως τα ομόφυλα ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να παντρεύονται με πολιτικό γάμο. Τον τελευταίο χρόνο, ο Πάπας δήλωσε σε ντοκιμαντέρ πως τα ζευγάρια αυτά «έχουν δικαίωμα να είναι οικογένεια».

Χιλιάδες ιερείς και εργαζόμενοι σε καθολικούς ναούς της χώρας υπέγραψαν επίσης μια αίτηση, καλώντας την Καθολική Εκκλησία να επεκτείνει τον γάμο σε ομόφυλα ζευγάρια, ενώ κάποιες ενορίες ανάρτησαν σημαίες του ουράνιου τόξου, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.


 

Πηγή: topontiki.gr

43

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση