Αποφάσεις συνέλευσης Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Αποφάσεις συνέλευσης Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Αποφάσεις συνέλευσης ΚΑΡ-ΚΣΜ
Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μάη αποφασίστηκαν τα εξής:
1) Συμμετοχή στη διαδήλωση που θα γίνει την Τρίτη το απόγευμα στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. ενάντια στο νόμο για τη συνεπιμέλεια και στην εργατική διαδήλωση που θα γίνει στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια
2) Το Σάββατο 26 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση, η οποία θα οργανωθεί από την ομάδα έμφυλου της ΚΑΡ στην πλατεία Αυδή. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με ποτό.
3) Για την Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» που αποτελεί την κύρια πηγή χρηματοδότησης των δράσεων μας αποφασίστηκε να κάνουμε αίτηση σε χώρους, όπου θα μπορούσε να φιλοξηνηθεί και να έρθουμε σε επαφή με καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να την στηρίξουν. Η πραγματοποίηση της ή όχι θα εξαρτηθεί από την υγιειονομική κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί εκείνο το διάστημα.

4)Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών δεν θα ανοίξει τώρα για μαθήματα. Εγγραφές μαθητών και εθελοντών θα γίνουν στις 29 Αυγούστου για τη νέα χρονιά. Προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος/α να διδάξει ή να παρακολουθήσει, θα είναι να έχει κάνει self ή rapid ή μοριακό test την προηγούμενη μέρα αυτής του μαθήματος. Ομάδα εθελοντών θα διερευνήσει τη δυνατότητα οι μαθητές να πηγαίνουν σε κάποιες δομές για να πραγματοποιούν αυτά τα test. Άλλη ομάδα θα διερευνήσει το θέμα των εμβολιασμών των μαθητών.
5)Το σχολείο θα ολοκληρώσει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε προσφυγ(ισσ)ες, μετανάστ(ρι)ες αλλά και ντόπιους/ες, που έγινε αυτό το διάστημα εξαιτίας του lockdown. Η μέρα της εκδήλωσης μας θα είναι και η τελευταία μέρα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης στο χώρο μας.
6) Δημιουργήθηκε συντονιστικό της ΚΑΡ, το οποίο θα συνεδριάζει τακτικά και θα ορίσει αρμοδιότητες σε άτομα, ώστε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση των δράσεων.
Επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιούνη.
152

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση