Διεθνής Πρωτοβουλία αλληλεγγύης εκατοντάδων σπουδαίων μουσικών για την Παλαιστίνη

Διεθνής Πρωτοβουλία αλληλεγγύης εκατοντάδων σπουδαίων μουσικών για την Παλαιστίνη

Roger Waters, Rage Against The Machine, Serj Tankian, είναι λίγοι μόνο από τους 600 καλλιτέχνες και συγκροτήματα, από όλο τον πλανήτη, που στηρίζουν την πρωτοβουλία Musicians For Palestine και υπογράφουν κείμενο για τον τερματισμό της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Γάζα, ενώ καλούν σε μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ.


Με ανοιχτή επιστολή εκατοντάδες μεγάλοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο ενώνουν της φωνές τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη. «Μιλάμε μαζί και απαιτούμε δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και δικαίωμα αυτοδιάθεσης για τον παλαιστινιακό λαό και όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στην αποικιακή απαλλοτρίωση και τη βία σε ολόκληρο τον πλανήτη» σημειώνουν.

Παράλληλα, καλούν σε μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ, όπως την μη πραγματοποίηση συναυλιών στη χώρα, ενώ υπογραμμίζουν ότι η σιωπή είναι συνενοχή. «Σας ζητούμε να συνταχθείτε μαζί μας και να αρνηθείτε να παίξετε στα πολιτιστικά ιδρύματα που συναινούν με τις πολιτικές του Ισραήλ και να είστε σταθεροί στην υποστήριξή σας προς τον παλαιστινιακό λαό και το ανθρώπινο δικαίωμά τους στην κυριαρχία και την ελευθερία. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας έτσι ώστε μια μέρα να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς διαχωρισμούς και απαρτχάιντ» αναφέρουν ακόμα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα με όλους τους μουσικούς που συμμετέχουν.


 

Πηγή: thepressproject.gr

39

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση