Για τη Λατινοπούλου είμαστε «νοσηρές μειοψηφίες» όσες έχουμε τρίχες και ραγάδες

Για τη Λατινοπούλου είμαστε «νοσηρές μειοψηφίες» όσες έχουμε τρίχες και ραγάδες

Η ολίσθηση της ΝΔ στον τραμπισμό, σίγουρα δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη της υιοθετούν δημόσια την alt-right ρητορική


Η επίδοξη πολιτεύτρια με τη ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου, σε ένα δημόσιο ξέσπασμα κατά της αυτοδιάθεσης, προχωράει σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά όσων γυναικών, δεν επιθυμούν να ξυρίζονται ή κοινοποιούν φωτογραφίες με τις ραγάδες τους.

Αφού πρώτα φρόντισε να τονίσει, ότι «εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα, αισθάνομαι ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιου είδους φωτογραφίες», έπειτα επικρίνει τους άνδρες που ξυρίζονται και φορούν γυναικεία ρούχα, τονίζοντας ότι όλο αυτό «δεν είναι φυσιολογικό». Μάλιστα τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων τις χαρακτηρίζει «νοσηρές μειοψηφίες».

 

Η ολίσθηση της ΝΔ στον τραμπισμό, σίγουρα δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη της υιοθετούν δημόσια την alt-right ρητορική.

Ωστόσο, η κ. Λατινοπούλου ως δικηγόρος μάλλον θα έπρεπε να ξέρει, ότι με βάση το Σύνταγμα, η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας αποτελεί το κύριο περιεχόμενο της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και σημαίνει προπάντων πλήρη και απόλυτη αυτοδιάθεση.

Συνεπώς, δεν είναι είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε επέμβαση των οργάνων του κράτους που να οδηγεί στη δημιουργία ενός ενιαίου τύπου προσωπικότητας και κατ’ επέκταση στην «αποπροσωποποίηση» του ανθρώπου ή στην επιβολή ενός ηθικού αρχέτυπου που θα πρέπει να προσδιορίζει τις πράξεις του.

Αντίστοιχα, θα έπρεπε να δύναται να αντιληφθεί την ηθική κουλτούρα, που προάγει το Σύνταγμα και με την οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη η τοποθέτησή της, καθώς βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζονται όπως επιθυμούν και να ακολουθούν τον τρόπο ζωής που θέλουν.

Ο προσβλητικός χαρακτηρισμός «νοσηρές μειοψηφίες» και η επίκληση στο «φυσιολογικό», αποτυπώνουν ακριβώς το πώς αισθάνεται μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα νεοδημοκρατών και πολιτευτών της κυβέρνησης για συνανθρώπους τους. Παράλληλα, αναδεικνύει και τις προθέσεις τους σχετικά με την αυτοδιάθεση και το δικαίωμά μας να ζούμε, όπως θέλουμε!


 

Πηγή: rosa.gr

498

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση