Νέο «κρούσμα» ρατσισμού σε τρόλεϊ: «Go back to Africa»

Νέο «κρούσμα» ρατσισμού σε τρόλεϊ: «Go back to Africa»

Ρατσιστική φρασεολογία από επιβάτη λεωφορείου σε άνδρα – Άμεσα τα αντιρατσιστικά αντανακλαστικά των συνεπιβατών τους.


Πανδημικές διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνουν τα ρατσιστικά περιστατικά στα Μέσα Μεταφοράς, όπως μαρτυρά ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, από την πρωτοβουλία «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας επιβάτης επιτίθεται με ρατσιστική φρασεολογία («go back to Africa») σε συνεπιβάτη του.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε Μέσο Μεταφοράς, εντός λίγων εβδομάδων, γεγονός που γεννά εύλογο προβληματισμό.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία της Πρωτοβουλίας:

«Σήμερα στις 18:00 στο Τρόλεϊ 5 στην Πλατεία Αμερικής ο «κύριος» στα δεξιά ενοχλεί τον άνθρωπο στα αριστερά που κάθεται με ρατσιστική φρασεολογία «go back to Africa», «σήκω φύγε» με πρόσχημα το ότι δεν φορούσε μάσκα. Όπως φυσικά φαίνεται στο βίντεο ούτε ο «κύριος» φορούσε μάσκα, ο οποίος μάλιστα επιδίωξε να γίνει πιο βίαιος, κάτι που αποφεύχθηκε από την επέμβαση των επιβατών του τρόλεϊ. Ευτυχώς υπήρξε μια κυρία που έδωσε στον άνθρωπο μάσκα να φορέσει ενώ ο «κύριος» προσπαθούσε έως ότου κατέβει να προκαλέσει εκ νέου φασαρίες.

Προφανώς το συμβάν αυτό, μόνο τη μάσκα και τα μέτρα προστασίας δεν αφορούσε. Ήταν ξεκάθαρη ρατσιστική συμπεριφορά με θύτη και θύμα. Κρατάμε όμως την ανθρωπιά των υπόλοιπων επιβατών, την επέμβαση τους για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η αλληλεγγύη μεταξύ όλων των λαών, η κοινή πάλη για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι και οι ξένοι, είναι η φωτεινή διέξοδος της δύσκολης καθημερινότητας. Είναι το φως ενάντια στο σκοτάδι του μίσους, του ρατσισμού, του φασισμού.

Δύναμη μας, η αλληλεγγύη…

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.


 

Πηγή: rosa.gr

17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση