Επίθεση από αέρος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Επίθεση από αέρος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Το πρώτο θερμό επεισόδιο μετά την 21η Μαΐου, όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.


Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον νότιου τμήματος της ισραηλινής επικράτειας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό η πολεμική αεροπορία επιτέθηκε σε εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Γάζα και στην πόλη Khan Younis τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και δηλώνει «έτοιμος για όλα τα σενάρια» ακόμα και για ένα «νέο κύκλο μαχών».
Η ισραηλινή πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι η εκτόξευση των εμπρηστικών μπαλονιών από τη Γάζα προκάλεσαν 20 πυρκαγιές σε χωράφια κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Τα πλήγματα και οι περίπου είκοσι εμπρησμοί, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα στην περιοχή, σημειώθηκαν την επομένη της διαδήλωσης εθνικιστών και της άκρας δεξιάς στην ανατολική Ιερουσαλήμ, στην οποία συμμετείχαν περίπου χίλιοι άνθρωποι και η οποία προκάλεσε οργή στους Παλαιστίνιους.

Οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ κάλεσαν σε «αυτοσυγκράτηση» πριν από την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αυτή πορεία, που η νέα ισραηλινή κυβέρνηση του Ναφτάλι Μπένετ επέτρεψε να γίνει, αλλάζοντας όμως την τροχιά της για να αποφευχθούν επεισόδια με Παλαιστίνιους.


Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό επεισόδιο μετά την 21η Μαΐου, όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις. Οι συγκρούσεις τότε διήρκησαν 11 ημέρες και κόστισαν τη ζωή εκατοντάδων παλαιστινίων και δεκατριών ισραηλινών.


 

Πηγή: efsyn.gr

3

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση