Άγριος ξυλοδαρμός κρατουμένων σε φυλακές στην Ιταλία

Άγριος ξυλοδαρμός κρατουμένων σε φυλακές στην Ιταλία

Σάλος και αποτροπιασμός στην Ιταλία με αφορμή το βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε για τον άγριο ξυλοδαρμό κρατουμένων στις φυλακές της Σάντα Μαρία Καπούα Βέτερε στην Ιταλία.


Σύμφωνα με το αποκλειστικό βίντεο που εξαφάλισε η εφημερίδα «Domani», το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Απριλίου του 2020 με πρωταγωνιστές δεκάδες σωφρονιστικούς υπαλλήλους που εμφανίζονται να δέρνουν με γκλοπ και κλωτσιές τους κρατούμενους. Από το μένος τους δεν ξέφυγε ούτε ένας άνδρας καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, τονίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εμφανίζονται να δημιουργούν ανθρώπινους διαδρόμους απ’ τους οποίους αναγκάζουν τους κρατούμενους να περνούν, τρώγοντας ξύλο. Κάποιοι μετά βίας καταφέρνουν να σταθούν όρθιοι και τελικά καταλήγουν στο πάτωμα.

 

Για το περιστατικό τέθηκαν σε αναστολή και ερευνώνται συνολικά 52 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Μάρτα Καρτάμπια, δήλωσε ότι πρόκειται για προσβολή της αξιοπρέπειας της προσωπικότητας των κρατουμένων αλλά και της στολής που πρέπει να τιμά κάθε γυναίκα και κάθε άνδρας στην δικαστική αστυνομία. «Έτσι προδίδεται το σύνταγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (Pd) κάλεσε την υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για το περιστατικό στις φυλακές. Σε δήλωσή του στη Repubblica, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, τόνισε ότι πρόκειται «απλά για ντροπή για μια πολιτισμένη χώρα».

«Η δικαιοσύνη πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Η πολιτική αλληλεγγύη με αυτούς που διαπράττουν τέτοια βία ή την υποβαθμίζουν, σημαίνει ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση το γράμμα του νόμου και επίσης αποδομούνται το έργο και οι θυσίες πολλών δημοσίων υπαλλήλων, εργαζομένων σε κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες επιβολής του νόμου, που εργάζονται με αυταπάρνηση, αφοσίωση και σέβονται τους νόμους και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», τόνισε ο Λέτα.


 

Πηγή: efsyn.gr

22

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση