Ξυλοδαρμό ψυχικά ασθενούς από αστυνομικό κατήγγειλε εργαζόμενη

Ξυλοδαρμό ψυχικά ασθενούς από αστυνομικό κατήγγειλε εργαζόμενη

Θύμα ξυλοδαρμού φέρεται να έπεσε γυναίκα με ψυχιατρικό πρόβλημα στα χέρια αστυνομικού την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια εφημερίας ψυχιατρικής κλινικής στο «Σωτηρία», όπως κατήγγειλε εργαζόμενη του νοσοκομείου.

Με ανάρτηση στο Facebook η τελευταία γνωστοποιεί ότι υπέβαλε μήνυση σχετικά με βίαιο περιστατικό κατά το οποίο η ασθενής δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από έναν εκ των δύο αστυνομικών που τη συνόδευαν στα Επείγοντα.

«Ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε απ’ το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια κ σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της» γράφει η μάρτυρας.

Όπως σημειώνει, φαινόταν πως η γυναίκα, που ήταν δεμένη με χειροπέδες, είχε πρόβλημα και μιλούσε μόνη της, αλλά δεν είχε προκλητική ή επιθετική συμπεριφορά ούτε απέναντι στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ούτε απέναντι στους υγειονομικούς.

«Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του» αναφέρει για να προσθέσει ότι απλά η κοπέλα τόλμησε να σηκωθεί από την καρέκλα που κάθονταν σχεδόν τρεις ώρες, στο χώρο αναμονής του νοσοκομείου.

Όταν η εργαζόμενη διαμαρτυρήθηκε και κάλεσε την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης και ο συνάδελφός του της είπαν «να κοιτάζει τη δουλειά της».

«Η δουλειά μου λοιπόν είναι να εξυπηρετώ ασθενείς. Και οι ψυχιατρικοί ασθενείς δεν είναι ασθενείς β’ κατηγορίας! Είναι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας κ όχι προπηλακισμού! Να σέβονται οι κύριοι αστυνομικοί λοιπόν τον ιερό χώρο ενός νοσοκομείου κ τους ασθενείς που συνοδεύουν» σημειώνει.

«Οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναίσθηση γιατί δεν είναι σάκοι του μποξ. Είναι ματωμένες ψυχές και οφείλουμε να τους προστατεύουμε» καταλήγει στην ανάρτησή της.

Πηγή: efsyn.gr

53

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση