Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων ισλαμιστικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς οι οποίοι προκάλεσαν πυρκαγιές στο νότιο τμήμα της χώρας.


«Σε αντίδραση στα εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν εγκατάσταση όπου κατασκευάζονται όπλα που ανήκε στη Χαμάς», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για τη δεύτερη αεροπορική επίθεση από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός (21 Μαϊού 2021) μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Η πρώτη είχει πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου με τον ίδιο τρόπο.


Από τη 10η έως την 21η Μαΐου, 260 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων μαχητές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη, κατά την αστυνομία και τον στρατό.


 

Πηγή: efsyn.gr

9

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση