Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Πυρά στο στήθος δέχθηκε ένας 20χρονος Παλαιστίνιος, στη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ναμπλούς.


Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Μοχάμεντ Φαρίντ Χασάν, πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ προσπαθούσε με άλλους συμπατριώτες του να αντιμετωπίσει τους εποίκους που εισέβαλαν στο χωριό του από κοντινό οικισμό. Οι έποικοι στην επιχείρησή τους συνοδεύονταν από άνδρες του ισραηλινού στρατού.

Το επεισόδιο είναι χαρακτηριστικό των εντάσεων που επικρατούν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μετά την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να επεκτείνει τους οικισμούς των Ισραηλινών εποίκων εις βάρος των Αράβων κατοίκων, εκδιώκοντάς τους από τη γη και τα σπίτια τους.

Η Δυτική Όχθη, την οποία οι Παλαιστίνιοι υπολογίζουν ως κύριο τμήμα του μελλοντικού κράτους τους, έχει καταληφθεί από το Ισραήλ από το 1967. Περίπου 500.000 Ισραηλινοί έποικοι έχουν εγκατασταθεί σε περισσότερους από 130 «εγκεκριμένους» οικισμούς και δεκάδες παράνομους.

Τόσοι οι Παλαιστίνιοι, όσο και η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ σημειώνουν ότι ο εποικισμός των Παλαιστινιακών εδαφών είναι παράνομος, έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και υποσκάπτει την προσπάθεια για ειρήνευση στην περιοχή.


 

Πηγή: efsyn.gr

14

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση