Διαφωνία ανακρίτριας-εισαγγελέα για την προφυλάκιση Λιγνάδη

Διαφωνία ανακρίτριας-εισαγγελέα για την προφυλάκιση Λιγνάδη

Στο δικαστικό συμβούλιο θα κριθεί ενδεχόμενη δεύτερη προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, έπειτα από τη διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται το σύνολο των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης είχε την άποψη ότι η τελευταία ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη αφορά την ίδια υπόθεση και για τον λόγο αυτό, δεν χωρεί δεύτερη προφυλάκιση. Ωστόσο, ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε ότι, αντίθετα, πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες και σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος κατηγορείται για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση», σε περίπτωση που επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη δεύτερη προφυλάκιση, τότε θα φτάσει τους 24 μήνες.

Τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα καλείται να άρει εντός τριών ημερών το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ζήτησε με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης υπό το ηλεκτρονικό σύστημα γεωεντοπισμού («βραχιολάκι»). Δηλώνει επίσης πρόθυμος να αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα της διαδικασίας επιτήρησης.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

286

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση